Novetats

La 22a Fira Mediterrània de Manresa se celebrarà del 10 al 13 d'octubre de 2019

 

Obrim convocatòria artística

Presentació de propostes artístiques fins dilluns 4 de març a les 15h

 

Pots enviar la teva proposta aquí

De la mateixa manera que vam fer un acte als presos tancats a Lledoners, tenim intenció, des de l'Agrupament d'Esbarts, d'organitzar un acte en suport a la Carme Forcadell a Mas Enric el 12 de gener i a la Dolors Bassa el 23 de gener. En concret l'acte amb solidaritat amb la Dolors Bassa no sabem si es podrà fer davant de la presó de Puig de les Basses o es farà a Torroella de Montgrí, poble natal de la Dolors. El 23 de gener farà un any que és a la presó, però pot ser que ja l'hagin traslladada a Madrid.

La dansa tradicional, la dansa popular es caracteritza per transmetre el sentiments i les vivències del poble, de la gent.

En la darrera assemblea Extraordinària es va aprovar fer el pas d'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a Federació d'Esbarts Dansaires.
Com es va explicar en aquesta assemblea, el pas no es pot fer directament. Primer s'ha de crear la Federació d'Esbarts Dansaires. Segon: traspassar tot el patrimoni de l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a la Federació d'Esbarts Dansaires i, tercer, dissoldre l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires.
L'acte de constitució de la Federació està previst per a finals del primer trimestre de 2019.

Us proposem un nou taller per aprendre nou repertori que puguem incorporar a les nostres ballades.
En aquesta ocasió ens ensenyaran les danses companys de la Federació d'Esbart del Rosselló.
Ells mateixos han triat les danses que ens ensenyaran. Són danses representatives del Rosselló, i s'allunyen lleugerament de les versions més o menys adaptades o coreografiades que sovint interpretem els esbart de la "Catalunya Sud".

El dia 30 de desembre, a les 12h, davant la presó de Lledoners.
Ballarem pels presos, ballarem per ser lliures
Ballarem:

El passat 15 de desembre es lliuraren els premis Capital de la Sardana. Entre els premiats persones i entitats ben relacionades amb el esbarts.

Cal destacar la medalla al mèrit sardanista, a la dansa i a la música atorgada al conselle Lluís Puig.

L'Esbart Català de Dansaires va estar premiat en l’apartat de Divulgació Musical, per l'edició de la col·lecció Música i Músics de l’Esbart Català de Dansaires, amb la publicació anual d’un disc amb danses del seu arxiu musical.

Recordatori:

El dia 20 de desembre acaba al plaç per inscriure's a l'Aplec Internacional d'ADILFOLK a Copenhaguen que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril de 2019, en el marc del "Kulturfestival 48 Timer".

Omple el formulari online, aquí.

Bases participació grups.

El dissabte 24 de desembre es va realitzar a Manresa el taller: Tècnica raonada aplicada als passos de dansa tradicional catalana.
16 dansaires van participar en aquest taller. Tots vam coincidir que va ser un matí molt profitós. Si bé disposavem de poc temps, n'hi va haver suficient per tal que en Joan M. Miquel i l'Eva Ortega ens puntualitzessin alguns aspectes que poden ser claus a l'hora de presentar una dansa. Es van centrar molt, i és d'agrair, en els aspectes de postura corporal, tot buscant la naturalitat, la salut i la presència escènica.

Fa tres anys l’Agrupament d’Esbarts Dansaires ens vam proposar donar un impuls al ball d’Homenatge tot proposant als esbarts que el ballessin en els actes de l’11 de setembre, en aquells actes en què participessin i que s’oferissin a ballar-lo si, en el seu entorn, s’organitzava algun acte on hi pogués ser present.

Pàgines