23è BALL DE LA BOLA. FESTA MAJOR DE SABADELL 2021

Diumenge, 5 setembre 2021
fins a: 
Diumenge, 5 setembre 2021
hora: 
18:15
Esbart Sabadell Dansaire
Lloc: 
Fira Sabadell
Població: 
Sabadell

L’Esbart Sabadell Dansaire organitza per 23è any consecutiu El Ball de la Bola de Sabadell

Beguda del segle XIX

L’Esbart Sabadell Dansaire va recuperar per a la ciutat el 1997 la beguda de la bola que cita Joan Sallarès i Castells a la seva obra "A l’ombra del campanar" (1970).

Aquesta beguda es bevia per la Festa Major a finals de segle XIX i consistia a barrejar en una gran sopera cervesa i gasosa amb bolado al mig. El bolado és una pasta ensucrada que es compon bàsicament de sucre i clares d’ou. Sovint es feia servir com a refrescant barrejant aigua i un bolado. Finalment, tot plegat es rega amb rom que es crema.

D’aquesta beguda pren nom el ball i és la protagonista de la tercera part del Ball de la Bola, que pren com a punt de partida el Ball dels Hereus que cita Marian Burguès en el seu Sabadell del meu record.

L'entrada de públic es farà 15 minuts abans de l'hora d'inici de l'activitat. No es permetrà l'entrada després de l'hora d'inici de l’activitat.

És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància d'1,5m i rentar-se les mans amb hidrogel.

No es podrà menjar, ni beure, ni fumar un cop s'ha accedit a l'espectacle.

Si creieu que podeu tenir símptomes de la COVID-19 o heu estat en contacte amb algú diagnosticat de la malaltia, NO vingueu a l'activitat.

Les inscripcions per ballar la bola es faran mitjançant correu a: esbartsabadelldansaire@hotmail.com especificant el nom i cognom dels participants amb DNI i telèfon.

Màxim 40 parelles de balladors. (80 persones)