Història de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires

L’AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES va néixer com a continuïtat de l’àmbit Dansa/Esbarts del I Congrés de Cultura Tradicional i Popular convocat pel Servei de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya l’any 1985, celebrat a Manresa.

L’AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES vol respectar totalment la personalitat, tendència, filosofia i objectius particulars de cadascun dels Esbarts agrupats i coordinar les necessitats, les inquietuds i els anhels de tots, amb l’objectiu d’ésser útil als Esbarts i a la gent que els componen, i sobretot, reforçar la tasca que ells fan per tal de dignificar i divulgar la dansa catalana.

Al llarg d’aquests anys n’han estat presidents: Juli Sanclimens i Genescà, Antoni Serra i Pujol (+), Andreu Garcia i Cartanyà i Jordi Nuñez i Pallarola. Actualment el presideix en Carles Masjuan. Ha comptat amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Obra del Ballet Popular.

L’AGRUPAMENT D’ESBARTS DANSAIRES el formen 110 entitats associades, a banda dels membres que ho són a títol individual.