24a Fira Mediterrània de Manresa

Dijous, 14 octubre 2021
fins a: 
Diumenge, 17 octubre 2021
hora: 
10:00
Lloc: 
Diversos espais
Població: 
Manresa
La Fira Mediterrània de Manresa és el mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.
La Fira Mediterrània treballa amb els 360 graus de l’arrel tradicional, partint del grau inicial, el patrimoni immaterial i l’herència cultural, passant per les associacions de cultura popular i tradicional, que treballen a partir del patrimoni immaterial connectant-lo amb la societat, i finalment, el sector professional, els artistes que creen a partir d’aquesta tradició. La Fira Mediterrània posa especial èmfasi en l’intercanvi, la interrelació i la intersecció de tots ells.
Es tracta d'una fira multidisciplinària que planteja tres grans itineraris en la seva programació, un de música amb l’escena mediterrània de músiques del món i música folk on destaquen les novetats de l’escena catalana d’arrel; un d’arts escèniques amb la dansa, el teatre, el circ, les arts de carrer i les propostes de públic familiar que creen a partir de patrimoni immaterial i de la cultura popular i tradicional; i un de cultura popular i associacionisme posant èmfasi en el seu maridatge amb el sector professional de les arts i també mirant cap al patrimoni immaterial de la Mediterrània.
Aquest plantejament es concreta amb una programació integrada per propostes que parteixen de l’arrel tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present.
Paral·lelament, la llotja professional actua com a espai de trobada i intercanvi, esdevenint un punt de contacte i compravenda tant del sector de les arts escèniques com de la música.  
La 24a edició se celebrarà a Manresa del 14 al 17 d’octubre de 2021.
Una Fira que vol ser el hub de les propostes d’arrel de la Mediterrània.
Els objectius de la fira són:
- Potenciar la creació i la circulació nacional i internacional de projectes que uneixen la creació contemporània amb la cultura d'arrel.
- Ser nucli de trobada, tendències i idees en l'àmbit de la cultura tradicional i potenciar els vincles amb el treball comunitari, la participació i l'ampliació de la base social de la cultura.
- Consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i folk.
- Potenciar la capacitat d'exportació d'artistes i cultura catalana.
- Ser porta d'entrada a l'Estat espanyol de projectes escènics i musicals internacionals.
- Actuar com a punt de trobada de professionals a escala internacional.