Concert Llum i foscor

Diumenge, 16 juny 2024
hora: 
20:00
Esbart Ciutat Comtal i Orfeó Atlàntida i Júlia Giró
Lloc: 
Escola Pia Sant Antoni
Població: 
Barcelona
Preu: 
10 €

La llum, símbol del dia. La foscor, símbol de la nit. El dia, on les coses es veuen amb claredat, els pensaments són determinats i tranquils i on ningú pot amagar-se, un cop esquitxat per la reveladora llum. I la nit, on les ombres es confonen, les idees i sentiments són difusos i estranys i on tothom pot amagar-se sota la manta negra de la foscor.

A partir d’aquestes premisses, totes les formacions corals de l’Orfeó Atlàntida hem volgut explorar aquest món a través d’allò que fem: cantar. 

En aquest projecte hem volgut recol·lectar música que ens evoca a la llum o a la foscor. Ja sigui per l’aparició literal en el vers, sigui per l’harmonia tensada o cristal·lina, com per un ritme febril o relaxat. Músics com Mozart, Whitacre, Rautaavara passant per Elgar,  Messiaen o Busto han deixat fantàstics testimonis de l’impacte de la llum i la foscor en la seva obra. Una música que ens transporta al llarg de diferents segles de la nostra història però lligada per un mateix tema. 

Per arrodonir la proposta i integrar altres disciplines artístiques, hem volgut incorporar dansa i imatges, coordinades amb la música. El resultat és un espectacle complet que ens farà viatjar de la foscor a la llum, i viceversa, i on l’espectador podrà sentir en la seva pròpia pell les sensacions i sentiments que afloren de tot això.

Ens acompanyen en aquest projecte l'Esbart Ciutat Comtal i l'artista Júlia Girós.

AFORAMENT LIMITAT!

ENTRADES A ENTRAPOLIS: https://www.entrapolis.com/entradas/concert-llum-i-foscor