EULÀLIA, representació de la vida i passió de Santa Eulàlia

Dissabte, 10 febrer 2018
hora: 
21:00
Espectacle de dansa de l'Esbart Ciutat Comtal
ESBART CIUTAT COMTAL
Lloc: 
CATEDRAL DE BARCELONA (Altar Major)
Població: 
BARCELONA
Preu: 
gratuït

L’Esbart Ciutat Comtal presenta Eulàlia a la Catedral de Barcelona, un espectacle de dansa a partir de la recreació històrica de la vida de la Santa, la professió de la seva fe cristiana, martiri, mort i glorificació en temps dels romans.
Aquesta representació dansada reflecteix l’enaltiment dels valors humans –fidelitat, llibertat i fermesa en les pròpies creences-, és alhora una ofrena per a homenatjar la ciutat i la seva patrona, i valorar un bé patrimonial de gran importància religiosa, cultural i social.
EULÀLIA és un espectacle de dansa sobre la vida i passió de Santa Eulàlia de Barcelona en que intervenen vint-i-set dansaires. Es compon de deu quadres escènics i musicals: la presentació de la Santa a Barcelona, la professió de la fe, la defensa de les seves creences davant el pretor romà Dacià –qui la condemna a ser empresonada i martiritzada fins la seva mort a la creu-, el trasllat (en que intervenen una trentena de persones més) en processó solemne de les seves relíquies des de Santa Maria de les Arenes fins la Cripta de la Catedral, i la seva glorificació com a màrtir i patrona de Barcelona.

PREMI CIUTAT DE BARCELONA 2013 EN CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

DIRECCIÓ I COREOGRAFIA: Lluís Calduch Ramos
MÚSICA: Francesc Cassú Jordi
VESTUARI: Pau Fernández

Producció:
ESBART CIUTAT COMTAL
www.esbartciutatcomtal.cat
ecc@esbartciutatcomtal.cat
Telèfon: 934314488