Festival de danses

Divendres, 10 maig 2024
fins a: 
Diumenge, 12 maig 2024
hora: 
18:00
Esbart Olesà
Lloc: 
Plaça Major
Població: 
Castelló de la Plana
Preu: 
Gratuït

L'Esbart Olesà participarà en el Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó a Castelló de la Plana del 10 al 12 de maig, que enguany compleix amb la seua edició número 39. Es tracta de la celebració d’unes jornades de caràcter cultural i etnogràfic. Duran a terme actuacions de dansa en viu, cercaviles i tallers culturals, amb la finalitat d’establir vincles socials entre els grups participants, el públic assistent i l’organització. Un festival celebrat a la ciutat de Castelló des de 1981.

Les manifestacions folklòriques, sempre acompanyades d’altres activitats relatives a la cultura popular, es porten a terme pels voltants del segon cap de setmana del mes de maig. Les connotacions històriques d’aquest festival li confereixin unes clares diferències amb altres festivals internacionals i que en deriven amb la participació de grups que representen a aquelles comunitats espanyoles i de països que, des del segle XIII al XVII van conviure sota la bandera del regne catalana-aragonès: Comunitat Valenciana, Catalunya, Aragó, Balears, sud de França, Itàlia i Neopàtria (Grècia). Alhora, i en qualitat d’agrupacions convidades, Castelló ha anat rebent a representants d’Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia, en les diferents 36 edicions.

Les actuacions en la Plaça Major de Castelló, desfilades pel centre històric, tallers tradicionals amb artesans que mantenen vius oficis en vies d’extinció, mostres d’artesania i mostres de ball a escoles locals completen l’oferta cultural que any rere any compartim amb els ciutadans durant el mes de maig, el mes cultural de la ciutat per excel·lència.

Podeu trobar tota la informació a: https://festivalcoronadarago.com/

Imatge aleatòria