Dia de l'associacionisme cultural

Dijous, 3 març 2016

Totes les entitats i equipaments culturals associatius que ho desitgin ja poden inscriure les seves propostes pel Dia de l’Associacionisme Cultural del 2016 (DASC2016).

 

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar -en acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural- el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

 

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat CoralEuterpe, sota la direcció de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

 

El proper més de juny serà el segon any en que s’organitzarà a tots els equipaments culturals associatius de Catalunya unes jornades de portes obertes. Les dates d’enguany seran del divendres 3 de juny fins el diumenge 5.

 

L’objectiu és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

 

Tota entitat/equipament cultural pot participar-hi, presentant les seves propostes i contestant un formulari. En aquest sentit, un cop confirmada l'acceptació de les propostes us podreu descarregar la imatge del DASC que podreu incloure en el material de difusió que elaboreu.

 

La data límit per introduir propostes és el 17 d’abril. El Departament de Cultura farà difusió de les propostes confirmades a través dels seus canals habituals i seran consultables des de l'Agenda Cultural a partir del 18 d'abril de 2016.

 

Us proposem l'ús de l'etiqueta #DASC2016 com a eina per difondre les vostres activitats a les xarxes social.

 

Formulari de participació 2016

 

Més informació sobre el Dia de l’Associacionisme Cultural