Fotografies d'indumentària: Joan Vila i Pujol (D'Ivori)

Dijous, 27 juliol 2017

La intenció del Consell de l'Agrupament és la de poder posar a disposició de tots els esbarts socis el fons de l'Agrupament. En aquest cas us presentem 50 fotografies de litografies del llibre: "Vestits típics d'Espanya. Recopilats, dibuixats, colorits i comentats per Joan d'Ivori". Es tracta d'il·lustracions de vestits de Catalunya, Balears i País Valencià, principalment dels segles XVIII i XIX.

Creiem que aquestes il·lustracions poden ser molt útils per aquells esbarts que es vulguin fer amb nou vestuari.

Trobareu les fotografies a la secció Multimèdia/Àlbums de fotos d'aquesta mateixa plana web, amb el títol Indumentària. SI deixeu el ratolí sobre una imatge us informarà de la procedència dels vestits i de l'any.

A continuació trobareu l'article sobre Joan Vila i Pujol que apareix a la viquipèdia.

 

Joan Vila i Pujol (Barcelona, 1890 - 1947) va ésser un dibuixant il·lustrador conegut amb el pseudònim de D'Ivori.

Es formà a l'Acadèmia Borrell, al Cercle Artístic de Sant Lluc i amb Josep Triadó.

Als setze anys treballava al taller de vitralls del seu pare i el 1909 il·lustrà els dos volums de Rondalles Populars Catalanes.

El 1911 emigrà a l'Argentina, on dibuixà per a la revista Caras y Caretas.

Una altra volta a Barcelona, el 1914 col·laborà en diverses publicacions impulsades pel bibliòfil Ramon Miquel i Planas, com la revista Bibliofilia i el llibre La llegenda del llibreter assassí, així com la Història Popular de Catalunya d'Alfons Roure.

Col·laborà també amb les revistes D'Ací i d'Allà, La Rondalla del Dijous i Jordi.

Realitzà l'arbre dels antics gremis barcelonins per al pavelló de Barcelona de l'Exposició Internacional de 1929 (actualment a l'Arxiu Històric de la Ciutat), algunes escenografies i diverses col·laboracions amb projectes arquitectònics.

El seu fill Francesc Vila i Rufas fou el conegut dibuixant Cesc.

Imatge aleatòria