25 ANYS DE GITANES AL CARRER A RUBÍ

Dissabte, 13 abril 2024

El dia 30 de juny se celebrarà a Rubí el 25è aniversari de la ballada de Gitanes de Rubí al carrer. S'està preparant una ballada de 25 grups.

  XXV ANIVERSARI DE LA BALLADA DE GITANES AL CARRER DE RUBÍ

imatge

Dissabte dia 30 de juny, a les 7 de la tarda cercavila pels carrers de la ciutat, a les 8 del vespre ballada de tots els grups a la Rbla. del Ferrocarril.

La Ballada de Gitanes al Carrer ha esdevingut una de les activitats més participatives de la ciutat de Rubí, amb 17 colles de rubinencs espontanis, procedents de tota mena d'associacions, des de la gent d'equips de bàsquet, passant per AMPAS de vàries escoles i pels comerciants del Mercat Municipal, que han après a ballar les gitanes per aquesta ocasió.

Aquesta ballada, que arriba ja al seu 25è aniversari, vol fer present la tradició que aquesta dansa té al nostre país, essent el ball de gitanes molt probablement la dansa més festiva i engrescadora del nostre patrimoni popular.

A l'edició d'enguany, a banda de les 17 colles locals, hi participaran: l'Esbart Ciutat Comtal, l'Esbart d'Olot, l'Esbart de Sant Martí de Torrelles, l'Esbart Manresà, l'Esbart de Reus, l'Esbart Sant Jordi, l'Esbart de Vilanova del Camí, l'Esbart Rocasagna de Gelida, i l'Esbart Dansaire de Rubí.

Com cada any en acabar, els balladors cercaran parella entre el públic, assolin-se fàcilment la xifra de 1.200 persones ballant gitanes, un espectacle absolutament inèdit, ara i aquí, amb la nostra dansa tradicional.

Per a més informació: Isidre Rubio, President. Tel. 616.43.46.33, Esbart de Rubí

Imatge aleatòria