2n congrés de la Jota als territoris de parla catalana

Dilluns, 26 abril 2021
Festa de Sant Gregori, Santa Bàrbara (2009). Font: Mariano Cebolla. Fons: IRMU.

Falset, 21, 22, 23 de maig

El congrés reunirà experts i aficionats a aquesta temàtica de tots els territoris, i durant tres dies s’alternaran les comunicacions de caràcter acadèmic/ científic amb activitats de caire més lúdic.

En aquest context, durant la primera quinzena de maig tindran lloc diferents activitats complementàries del congrés a Tortosa, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021.

El congrés estarà organitzat en tres eixos temàtics:

  1. La transmissió de la jota
    En aquest àmbit es vol tenir notícia de com s’està realitzant la transmissió de la Jota cant, ball i música en l’actualitat i com ho pot ser en un futur.
  2. La jota com a element de creació
    Dins d’aquest àmbit no només s’hi apleguen aquelles voluntats pròpiament artístiques sinó també aquelles creacions populars que beuen d’aquest llenguatge per tal de comunicar i construir les seves propostes.
  3. Els contextos de la jota
    En aquest àmbit s’analitzarà la vigència de la jota en diferents contextos històrics i se n’exploraran els nous contextos que poden haver-se propiciat amb el retrobament esdevingut en els darrers anys.

S'ha previst que le congrés es celebri de forma presencial però també tindrà la possibilitat seguir-se i participar-hi en streaming, sigui quina sigui la situació sanitària en aquell moment. Per tal motiu, animem a la inscripció per tal de fer una previsió d'assistència i poder fer d'aquest congrés una fita profitosa per a tots. Les activitats acadèmiques seran complementades amb espectacles i activitats incloses amb la inscripció general.

Inscripció

La inscripció al congrés és gratuïta i està oberta a qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessats.

Formulari d'inscripció

Programa del congrés