75è aniversari Agrupació Folklòrica Igualadina

Diumenge, 1 maig 2016

En el marc del teatre de l'Ateneu Igualadí el 30 d'abril l'Agrupació Folklòrica Igualadina celebrava el seu acte central de celebració del 75è aniversari de la seva posada en marxa. I aquest acte no va ser una ballada qualsevol, doncs van aprofitar l’avinentesa per Estrenar un seguit de danses sota el lema "Vida i costums", coreografies de Carina Alcoberro que n'és la directora. En paraules de la Corina, "Una mirada tímida a uns fets costumistes de la nostra herència cultural i tradicional catalana. 

A la segona part van presentar el que per ells també era una estrena "Tossa 1914" del coreògraf Salvador Mel·lo, on es reflecteix la relació i el contrast entre els habitants de Tossa de primers de segle XX i els primers turistes benestants.

No com pot ser d'una altra manera la ballada va estar farcida d'emocions que es van fer paleses en els parlaments finals. 

El President de l'Agrupament d'Esbart Dansaires va aprofitar el moment per fer entrega, en nom de tots els esbarts que formem l'Agrupament, d'un record commemoratiu de la Diada.