Any Manuel Oltra

Dimecres, 11 maig 2022

El mestre Manuel Oltra, del que enguany se celebra el centenari del seu naixement, va estar molt lligat a diferents esbarts, com a director musical, com a instrumentador i com a director de Cobla.

Músics per la Cobla editarà 3 CD’s amb músiques creades o instrumentades per ell. El 3r d’aquest CD’s recopilarà les músiques danses en les que ell ha intervingut.

En l’acte de presentació d’aquest CD, des de l’Agrupament d’Esbart Dansaires volem poder-ne dansar 4 de les danses que apareixeran en aquest CD. Aquest acte serà el 12 de novembre de 2022.

“Necessitem dansaires per formar l’esbart Manuel Oltra”

Per això crearem l’esbart “Manuel Oltra”. Un esbart efímer que es dissoldrà acabada la ballada.

Ballarem Majorales, la Quadrilla de Granollers, Valencians, Ball pla d’Alinyà i reconstruirem el Mortis Saltatiu (dansa de la mort).

Per crear aquest esbart necessitem balladors i balladores. Per això fem una crida a tots els membres dels esbart de l’Agrupament per a que s’afegeixin a aquesta iniciativa.

Els balls que farà cada ballador/a dependrà del nombre de dansaires que s’hi apuntin. Intentarem, també, adaptar-nos a les preferències de cadascú. Els assajos es faran al Centre Moral i Cultural del Poblenou, carrer Pujades 178, els diumenges al matí. Com que només ballaran dues danses no caldrà venir tots els diumenges.

Cada dansa la dirigirà un director diferent.

Creiem que és una oportunitat per donar a conèixer l’obra d’en Manuel Oltra i de poder ballar amb gent de diversos esbarts i veure treballar diferents directors.

La primera trobada serà el diumenge 29 de maig a les 11 del matí, al Centre Moral i Cultural del Ponlenou. Aquí confeccionarem el calendari.

“T’apuntes a l’esbart Manuel Oltra”

Si voleu participar us demanem que ompliu el següent formulari.