Aplec de la Salut

Dilluns, 20 maig 2024

El proper dilluns 20 de maig, un any més, es celebra el XXVIIIè Aplec de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.

El dilluns de Pasqua Granada és el moment de l'any en que l'Esbart Sant Feliu balla el Ball de la Soca a l'Ermita de la Salut. Aquest any serà especial ja que s'estrenaran els nous vestits de la dansa. Seran uns vestits que no fugen del disseny anterior però adaptats a les necessitats actuals per a que els dansaires tinguin una major comoditat mentre ballen.

Aquell dilluns els ciutadans pugen fins a l'Ermita de la Salut on a partir de les 10 del matí, i mentre l'esplanada està plena de gent, comencen els actes del dia festiu. Primerament hi ha varies actuacions de diverses colles de la ciutat, d'algunes corals i es fa el pregó. A les 12h és fa la missa solemne i al acabar, a les 13h és quan arriba el moment més esperat en que l'Esbart realitza el Ball de la Soca, serà llavors quan es podran veure els nous vestits. A l'acabar es farà la ballada de Sardanes.

A més a més, aquest any tothom podrà comprar els nous gots de l'Esbart amb el dibuix del Ball de la Soca. Estaran a la barra que muntarà l'associació Seny i Ordre.

Imatge aleatòria