Ballem per ser lliures

Dimecres, 8 novembre 2017

Fotografies: http://esbarts.cat/albums-de-fotos/ballem-ser-lliures

El món de la cultura no es pot mostrar impassible quan es vulneren els drets més fonamentals de les persones i dels pobles. Nosaltres, com a membres del món de la dansa i, en especial, la dansa d’arrel, ens sentim cridats a manifestar el nostre desacord i comprometre’ns a lluitar per la restitució dels drets fonamentals de la nostra societat i el nostre poble.

La lluita per la democràcia, per la llibertat, pels valors que fan possible la convivència, és una lluita compartida i necessària de la qual tots i totes estem obligats a ser-ne defensors actius. Sense matisos.

Ningú pot girar l’esquena al que està passant avui a Catalunya. I les persones que, com tots nosaltres, sabem les grans dificultats que ha suposat defensar i mantenir viva la nostra cultura nacional al llarg de la història, tenim l’obligació de lluitar activament i d’aixecar la nostra veu contra els atacs i les injustícies que patim com a poble i com a ciutadans.

En aquesta lluita entre demòcrates i demofòbics, nosaltres sabem molt bé a quin costat estem. I precisament perquè som demòcrates, respectem totes les opcions, totes les ideologies i tots els projectes polítics i socials per al nostre poble. Som una societat oberta, plural i radicalment democràtica. I el que no respectarem mai és que les idees legítimes rebin com a resposta el segrest i l’empresonament de persones de pau.

És impropi de qualsevol Estat civilitzat empresonar els adversaris polítics. És impropi i vergonyant empresonar activistes socials d’entitats pacífiques i empresonar un govern legítim sortit de les urnes. Un govern que s’ha limitat a donar compliment al mandat democràtic del seu poble.

Catalunya té dret a ser respectada, i això és el que exigim. Demanem l’actuació de la Comunitat Internacional davant de les agressions polítiques, judicials i físiques d’un Estat que no té cap més argument per convèncer-nos que l’amenaça, ni cap altra raó que la força. El comportament de l’Estat Espanyol i les seves institucions envers el poble de Catalunya i els seus representants és una vergonya que ens transporta a les pitjors èpoques de la nostra història.

Exigim que s’acabi ja i sigui investigat, per qui correspongui a nivell internacional, el tracte vexatori que pateixen els presos polítics catalans. I exigim el seu imminent alliberament: dels Presidents d’Òminium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, del Vice-President Oriol Junqueras, dels Consellers Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bas sa, Josep Rull i Carles Mundó. Exigim a la Unió Europa o a les instàncies Internacionals que pertoqui, que procurin i garanteixin la protecció i el retorn sense possibilitat de ser privats de la seva llibertat, del President Carles Puigdemont i dels Consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. Empresonats i exiliats són el nostre Govern legítim: el Govern que el poble de Catalunya ha votat.

Animem a tothom a participar dels actes reivindicatius en defensa dels drets humans i nacionals de Catalunya. Mostrem el nostre compromís ferm a seguir lluitant, des del nostre àmbit que és la cultura popular i tradicional, pel nostre poble i pel nostre país.

Per la nostra llibertat Nacional i fins que ho aconseguim. Visca la dansa, visca la cultura i visca Catalunya

Catalunya, Novembre de 2017