CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA A SABADELL

Divendres, 2 juny 2017

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA A SABADELL, DEL 29 D’ABRIL I 1 DE MAIG DE 2017, ORGANITZAT PER: ESBART SABADELL DANSAIRE

El passat 29 d’abril, l’Esbart Sabadell Dansaire va organitzar la 21a. Edició del Dia Internacional de la Dansa a Sabadell.

El dissabte 29, a les 9 del vespre, va tenir lloc la setena edició de la Gala de Dansa Clàssica al teatre Principal de Sabadell. L’Esbart, com a divulgador de la dansa tradicional catalana, no és aliè al fet que a la ciutat de Sabadell hi manca programació de dansa. I en particular, hi ha una manca de programació de dansa clàssica.

Cada any, s’envien les bases per participar en la gala a les escoles que fan dansa clàssica a Sabadell, Barcelona i rodals. Aquestes escoles envien en vídeo les coreografies que volen presentar-hi. Un jurat format per tres experts en dansa clàssica puntua i en funció de la puntuació obtinguda se seleccionen les millors coreografies.

En aquesta gala hi van participar l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu, l’Escola de Dansa Isabel Porcar i El Ballet Ruso, de Barcelona, l’Escola de Dansa Parc de Castellar del Vallès, i les escoles de dansa Bots, La Nau, Stils, Na Marta Dansa i The Company de Sabadell.

A la mitja part es va llegir el missatge del Dia Internacional de la Dansa 2017. Aquest any el missatge era un recull de les reflexions de la coreògrafa i ballarina nord-americana Trisha Brown, desapareguda recentment i directora de la Companyia Trisha Brown.

Es tracta d’una de les coreògrafes i ballarines més aclamades i influents de la seva època pel seu treball pioner, que ha aconseguit canviar el panorama de l'art. La seva mort significa una gran pèrdua per a la dansa i les arts escèniques.

L’altre acte organitzat per l’Esbart Sabadell Dansaire va ser la 21a Mostra de Dansa a la plaça del Dr. Robert de Sabadell. S’havia de celebrar el diumenge 30 d’abril, però l’amenaça de pluja va fer que es traslladés al dilluns 1 de maig.

Durant tot del dia, el matí de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 i a la tarda de 2/4 de 6 a 2/4 de 8, 36 grups i escoles de dansa de totes les modalitats van anar fent les seves coreografies i muntatges, cada un d’una durada màxima de 7 minuts. Un total de 1200 dansaires van participar-hi.

Vam poder veure des de danses africanes a hip hop, passant per les danses de Bollywood, dansa folklòrica, jazz i swing. El cos de dansa de l’Esbart Sabadell Dansaire va ballar “Eth Cadril” de Les.

A 2/4 d’1 del migdia el grup de dansa Kangeroo Bollywood va llegir el missatge del Dia Internacional de la Dansa 2017. A 2/4 de 2 del migdia va acabar la primera part.

La mostra es va reprendre a 2/4 de 6 de la tarda, i al final, a 2/4 de 8 de la tarda, els Diables de Sabadell van fer una actuació enmig de la plaça, donant per finalitzats els actes del Dia Internacional de la Dansa a Sabadell.

Aquest any l’Esbart Sabadell Dansaire ha organitzat un concurs de fotografies per Instagram, amb un total de 130 fotografies presentades amb el hashtag #SbdDID2017.

Jordi González Carbó

Dansaire de l’Esbart Sabadell Dansaire i membre de la comissió del DID de l’Esbart.

Imatge aleatòria