Celebrem els 77 anys de l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol!

Dilluns, 17 abril 2023

L'any 2021, des de l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol celebràvem els 75 anys de "ballarugues" des de casa, enmig de la pandèmia. Teníem moltes ganes de tornar a ballar i acostar la dansa a les persones... així que ens vam proposar celebrar-ho així que fos possible!

Enguany volem organitzar una sèrie d’actes per commemorar l’aniversari. Aquests projectes són variats i diversos, però tots tenen un punt en comú: acostar la dansa al públic. Entenem que tothom pot gaudir dels beneficis que rebem en ballar i volem crear espais de dansa oberts a tothom. El primer espai serà el pròxim 13 de maig.

Us convidem a participar dissabte 13 de maig, durant tot el matí, als tallers de dansa que hem organitzat. El preu és de 5€ (2x1 en cas de ser membre d'un esbart dansaire). Seguidament, se celebrarà un dinar popular i una petita festa. A continuació us presentem els tallers i els seus professors.

  • Taller de balls socials del segle XVI i XVIII amb Tanja Skok

Descripció: Les contradanses són una forma de ball social en grup, que es poden realitzar en línies o quadrats. El taller pràctic oferirà una introducció als passos de ball bàsics i als patrons coreogràfics. Els branles són els balls col·lectius més populars del segle XVI. Han estat practicats tant per la societat noble com per les classes populars. El taller es basa en una col·lecció de balls publicats a França per Thoinot Arbeau el 1589.

En el taller aprendrem una sèrie de branles, els seus passos bàsics i la música que els acompanya. Obert a totes les edats i no cal tenir experiència prèvia en ball.

  • Taller d'iniciació al ball folk amb Joan Codina

Descripció: El ball folk o també el ball de plaça està format per aquelles danses col·lectives que la gent d'un poble, regió o cultura balla de manera més o menys espontània a les festes o moments de diversió.

En aquest taller ens iniciarem en algunes d'aquestes danses, d'aquí i d'allà: les més conegudes i que més es ballen a les nostres ballades de ball folk.

Danses com el cercle circassià, la xampanya, el vals, la masurca, el xotis, el ball pla, la bolangera…

Taller apte per a tots els públics i edats! No cal venir en parella.

Període d'inscripció del 17 d'abril fins el 5 de maig (places limitades per ordre d'inscripció!). Entra al següent enllaç per més informació!

--

Esbart Rosa d'Abril de Castellterçol
Imatge aleatòria