Col·laboració esbarts-escoles: Picacrestes del Prat

Diumenge, 16 maig 2021
Recull d’activitats relacionades amb centres educatius realitzades pel Grup Picacrestes del Prat de LLobregat
2/01/2013 Escola del Parc Pratijoc
Activitat de Nadal organitzada per l’Ajuntament per als infants. Taller de danses i demostració de balls.
 
23/04/2013 Escola Nostra Senyora del Mar
Activitats escolars de Sant Jordi a la Plaça de la Vila. Els nois i noies de cinquè de primària de l'Escola Nostra Senyora del Mar van ballar la Dansa de Carnestoltes del Prat i el Patatuf del Baix Llobregat. A partir de l'interès mostrat pels responsables de l'escola, des de la Colla Picacrestes vam anar a ensenyar aquestes dues danses tradicionals que ens són pròpies als infants del cicle superior de primària.
29/12/2013 Escola del Parc Pratijoc
Activitat de Nadal organitzada per l’Ajuntament per als infants. Taller de danses i demostració de balls.
23/04/2014 Escola Nostra Senyora del Mar
Activitats escolars de Sant Jordi a la Plaça de la Vila l'alumnat de 5è de l'Escola Nostra Senyora del Mar van ballar dos balls tradicionals del Prat. Concretament el Ball del Tortell, propi de festa major i altres dades assenyalades que la Colla Picacrestes va reconstruir fa un parell d'anys, i dos dels balls de bastons que s'havien ballat a partir dels anys trenta i hem recuperat per la festa major d'enguany, la Somosara i la Marxa.
 
29/11/2014 AFAs i AMPAs (Cèntric Espai Cultural)  III Mercat d’intercanvi de joguines
Ballem el Sant Ferriol i convidem tothom a ballar el Patatuf
27/12/2016 Escola del Parc  Pratijoc
Activitat de Nadal organitzada per l’Ajuntament per als infants. Taller de danses.
21/10/2017 Escola JacintVerdaguer Festa de benvinguda «Festa de les cultures»
Organitzada per l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer. Hi vam fer un taller en què petits i grans van poder aprendre diferents balls.

31/10/2017 Escola Santa Caterina de Siena de Vic Festa de la Castanya
Enguany els nens i nenes de 5è han fet el Ball de la Maniera i des de la colla hem col·laborat amb la seva mestra per a que el poguessin ballar.

29/12/2017 Escola del Pratijoc
Activitat de Nadal organitzada per l’Ajuntament per als Parc infants. Taller de danses.

07/02/2018 Escola d’El Carme Taller de dansa
A la classe de 5è els ensenyem El Carnestoltes i el Ball de la Creu, els dos balls de Carnestoltes pratencs

19/04/2018 Escola Charles Darwin Exhibició i taller de danses
Petita mostra de ball de panderos i de bastons i després vam ballar el Joan del Riu i el Ball Francès amb les dues línies de P3, P4 i P5.
23/04/2018 Escola Pepa Colomer Exhibició de danses pratenques
Per part de l’alumnat i la Colla Picacrestes.
Membres de la colla vam ballar la Jota de Panderos de Vilafranca del Penedès, els Cabals del Prat i la Pandilla del Prat (balls de bastons). Posteriorment els infants del cicle inicial van ballar el Tortell del Prat, el Carnestoltes del Prat i la Somosara del Prat, totes elles danses recuperades per la Colla Picacrestes. Per acabar tothom qui va voler va ballar el Patatuf del Baix Llobregat.
26/04/2018 IES Baldiri Guilera Xerrada i taller
Hi vam fer una xerrada sobre què és la dansa tradicional catalana i qui som la Colla Dansaire Picacrestes i la feina que hem fet de recuperació de balls i danses pratenques. En acabat vam fer una petita demostració ballant la Jota de Panderos de Vilafranca i la Somosara, la Marxa i els Nanos del Prat (balls de bastons). Finalment vam fer un taller on estudiants i professors es
van apuntar a ballar dos balls tradicionals.
28/09/2018 Escola Charles Darwin Taller en vígiles de Festa Major.
Van fer una mostra de ball a l'alumnat, els van explicar qui som i què ballem, i també van tenir oportunitat de ballar una mica la canalla.
29/12/2018 Escola del Parc Pratijoc
Activitat de Nadal organitzada per l’Ajuntament per als infants. Taller de danses.
03/2019 IES Estany de la Ricarda  Xerrada i taller
Dues visites a l'institut Estany de la Ricarda per explicar qui som Picacrestes i què són els balls i danses tradicionals, i també per a ensenyar algunes danses a les alumnes implicades en el programa "Remena la Nau" relacionat amb el programa Interseccions.
22/03/2019 Cèntric Espai Cultural  Audicions de Primavera de l’Escola Municipal de Música
El 22 de març l'Escola Municipal d'Arts en Viu va fer l'audició de grans conjunts a l'auditori del Cèntric, i entre els diferents temes van interpretar El Carnestoltes del Prat que vam ballar la canalla, i el Ball de Panderos del Prat, que vam interpretar els grans. Va ser la primera mostra en públic de la col·laboració de l'Escola amb Picacrestes per arranjar, interpretar i gravar
les músiques dels diferents balls tradicionals pratencs que hem recuperat. Els músics van tocar amb mocadors florejats com els que duem Picacrestes.
 
14/06/2019 La Nau de Cultura Popular  Assaig obert a la festa de cloenda
Es va fer la festa de comiat del Programa Remena La Nau emmarcat en el projecte Interseccions del Prat. Com que coincidia en divendres que és el nostre dia d'assaig vam decidir fer el nostre assaig al carrer i deixar participar als assistents a la trobada en algunes danses.
06/2019 La Capsa Gravació de les músiques de Picacrestes
L'Escola Municipal d'Arts en Viu del Prat ha dut a terme un projecte per gravar les diferents músiques de balls i danses tradicionals recuperades per la Colla Picacrestes mitjançant la recerca que fa des de la seva fundació l'any 2011. S'ha fet una fantàstica feina per a instrumentar els diferents temes, treballar-los amb l'alumnat i gravar-los a La Capsa.
20/09/2019 Escola Municipal d’Arts en Viu  Acte de presentació de les músiques de Picacrestes
Divendres 20 de setembre a les 19h a la Sala d'Actes de la Torre Balcells, es farà la presentació de les músiques gravades dels balls pratencs.
Col·laboracions esbarts-escoles. Si heu realitzat experiències similars a aquesta on heu col·laborat amb alguna escola i ens envieu una crònica, la publicarem en el nostre butlletí.
Imatge aleatòria