CONVOCATÒRIA PÚBLICA PER L'ASSESSORIA ARTÍSTICA DE L'ESPONA, CENTRE DE LA DANSA TRADICIONAL CATALANA UBICAT A RUBÍ.
Divendres, 15 novembre 2024
Cal presentar una memòria-proposta que serà valorada per un comité de personalitats vinculades a aquest àmbit.L'entrega de documentació requerida es podrà fer des del 19 de gener fins el 3 de febrer de 2011 a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Rubí. Si voleu veure el document, cliqueu sobre l'encapçalament de la notícia. Atenció: s'ha ampliat el termini de presentació de propostes fins l'11 de febrer.
CONVOCATÒRIA PÚBLICA PER L’ASSESSORIA ARTÍSTICA DE
L’ESPONA, CENTRE DE LA DANSA TRADICIONAL CATALANA
PRESENTACIÓ
Sobre L‘Espona, Centre de dansa tradicional catalana
L‘Espona, Centre de dansa tradicional catalana, de titularitat municipal, és el nòdul central d’una futura xarxa de centres, gestionats pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i
Tradicional (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya, destinats a la difusió de la dansa tradicional catalana.
La creació i el disseny del centre ve donat per la necessitat de cobrir unes demandes provinents del sector de caire logístic, educatiu, documental o promocional, entre d’altres.
La finalitat bàsica del centre és crear un espai, a la ciutat de Rubí, on promoure la creació, la recerca, la formació i la difusió de la dansa tradicional catalana.
Com a seu principal de la futura xarxa de centres, s’ha escollit Rubí principalment gràcies a l’existència a la localitat d’un dels esbarts més consolidats i amb més prestigi del país: l’Esbart Dansaire de Rubí, una important peça d’identitat per la ciutat.
Anualment l’entitat organitza a la ciutat el Rubifolk, el Festival Internacional de Dansa Tradicional.
Rubí compta, a més, amb l’Escola de Sardanes Flor de Neu, i Foment de la Sardana.
L’Espona està obert a totes les entitats i associacions vinculades a la dansa tradicional catalana, ballarins i dansaires, mestres de dansa, teòrics i investigadors o interessats en el món de la dansa tradicional.
L’edifici fou construït l’any 1955 com a Fàbrica Cal Gaspà i després Espona, dedicada als teixits de cotó i seda artificial, i ocupa un espai de 1000m2 aproximadament, distribuïts en sis plantes:
-Torre (25m2): Despatx per coordinació, despatxos per administració
-Altell primera planta (119,48 m2) : Vestuaris (masculins), magatzem Centre.
-Primera planta (307,40 m2): Sala d’Assaig 2 (102 m2), sala d’Assaig 3 (42m2), vestuaris (femenins) i lavabos.
-Altell planta baixa (57,59 m2): Espai de documentació, 2 Sales de reunions o de treball (de 15 persones cadascuna).
-Planta baixa (307,40 m2): Recepció, espai de trobada i espai d’exposició, lavabos, despatx i arxiu de l’Esbart Dansaire de Rubí, sala d’Assaig 1 (144m2), magatzem per material d’assaig.
-Soterrani (109m2) : espai de magatzem destinat al vestuari i a l’attrezzo de l’Esbart Dansaire de Rubí, espai de manteniment, planxa i confecció.
Les obres de rehabilitació de l’edifici tenen una data prevista de finalització de febrer de 2011.
Objectius
L'objectiu principal de la contractació és l'assessorament en matèria de dansa tradicional catalana, per poder realitzar el programa anual d'activitats del Centre.
Convocatòria
Per poder seleccionar l'assessoria artística per l'equipament es fa una convocatòria oberta on els licitadors aportaran una memòria-proposta.
1. CONTINGUTS DE LA MEMÒRIA-PROPOSTA
Per poder valorar les aptituds dels aspirants, aquests hauran de presentar una memòria proposta, el contingut de la qual ha d’incloure els següents apartats:
1. Presentació de les línies bàsiques del projecte artístic per l’Espona.
2. Els objectius concrets a curt, mitjà i llarg termini.
3. El marc general d’activitats del primer any (2011) i dels dos següents (2012 i 2013) tenint present els 4 eixos bàsics del projecte: creació, formació, difusió i documentació.
4. Les estratègies de cooperació artística a nivell nacional, de l’Estat Espanyol i internacional.
5. Les estratègies de connexió amb la comunitat i l’entorn pròxim.
6. Conclusions.
Es poden incorporar nous apartats, si es creu convenient.
Es proposa treballar sobre un supòsit econòmic d’un pressupost per les activitats relacionades amb la creació, difusió, documentació i formació de com a màxim 50.000€ anuals.
2. DOCUMENTACIÓ CONSULTABLE
Entre el novembre de 2007 i el maig de 2008, una Comissió Tècnica de treball, designada, es va reunir en diverses sessions de treball per establir quines havien de ser les línies bàsiques i generals d’aquest futur centre. El resultat de les conclusions establertes a les reunions d’experts queda reflectit en un Avantprojecte (Juny 2008).
L’activitat del centre haurà de tenir present aquest Avantprojecte i estar subjecte al document explicatiu El projecte L’Espona, Centre de dansa tradicional catalana, elaborat per l’àmbit d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí.
Aquests dos documents estaran a disposició dels/les aspirants que ho sol·licitin per tal que puguin disposar de tota la informació necessària per poder elaborar la memòria-proposta.
Tota la documentació necessària (l’Avantprojecte, El projecte L’Espona, Centre de dansa tradicional catalana i la sol·licitud ) podrà ser consultada a la pàgina web de l’Ajuntament de
Rubí (dins l’àmbit d’Identitat i Projeció Exterior).
3. REQUISITS
Els aspirants hauran de presentar:
-Sol.licitud
-Memòria-proposta
-Currículum vitae i les dades personals de contacte
Els requisits seran els següents:
1. Ha de presentar el projecte una persona física o jurídica.
2. Cal presentar dues còpies del projecte en paper A4 enquadernades.
3. L’idioma de presentació serà el català o el castellà. Els projectes que es presentin en qualsevol altre idioma hauran d’anar acompanyats de la traducció al català o castellà i prevaldrà el projecte original.
4. L’entrega de la documentació podrà fer-se des del dia 19 de gener fins al 11 de febrer de 2011 a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Rubí. La documentació que s’enviï per correu postal haurà d’anar dirigida a l’àmbit Identitat i Projecció Exterior (Plaça Pere Aguilera, 1 08191 Rubí), i en el cas d’anar certificats, la data d’enviament no podrà ser posterior al dia 3 de febrer de 2011.
Quan les proposicions s'enviïn per correu, el licitador haurà de justificar la data d'imposició de l'enviament en l'oficina de Correus i anunciar a l'òrgan de contractació la remissió de l'oferta mitjançant télex, fax o telegrama en el mateix dia, títol complet de l'objecte del contracte i nom del licitador. Transcorreguts deu dies següents a aquesta data sense que s'hagi rebut la documentació, aquesta no serà admesa.
4. PROCÉS DE SELECCIÓ
4.1 COMITÈ DE SELECCIÓ
El comitè de selecció estarà format per:
1. Un representant del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya.
2. Un representant de l’àmbit d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí.
3. Un membre de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya.
4. Un membre de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.
5. Un membre de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.
6. Un representant del Mercat de les Flors.
4.2 CRITERIS DE VALORACIÓ
El comitè de selecció valorarà els projectes tenint presents els següents barems:
1. La coherència global del projecte artístic (10 punts)
2. El caràcter innovador del projecte (10 punts): nous enfocaments previstos a l'hora d'idear activitats
3. La qualitat del pla d’activitats i la seva adequació als objectius del propi projecte (20 punts): conjunt d'activitats concretes destinades a la projecció de la documentació i recerca, la difusió, la creació i la formació de la dansa tradicional catalana.
4. Com es contempla el treball en xarxa i la seva vinculació amb altres centres de creació i/o producció del territori, de l’estat espanyol i internacionals (10 punts)
5.Mecanismes innovadors de connexió cultural amb l’entorn social de proximitat (10 punts): estratègies determinades per difondre la dansa a la ciutat de Rubí i el seu entorn més immediat.
6. La relació de la dansa amb altres disciplines (5 punts): activitats concretes amb col·laboració amb altres branques artístiques, de pensament, d’educació, entre d'altres.
7. Estratègies per a la projecció dels treballs generats al centre (5 punts): elements específics de difusió per projectar les activitats realitzades al centre.
S’ha de tenir present que la memòria-proposta servirà per valorar i sel.leccionar als licitadors. Per tant, se sel.leccionarà la persona física o jurídica a partir del projecte exposat més adequat.
La selecció del projecte artístic no necessàriament suposarà que es porti a terme en la seva integritat.
4.3 HONORARIS, SELECCIÓ I CONFIDENCIALITAT
La despesa total per aquesta licitació és de 20.000 Euros (16.949,5 Euros + 3.050,85 d'IVA)
La durada del contracte serà d’un any (1 de març de 2011 a 1 de març de 2012).
Es seleccionaran com a màxim tres projectes finalistes als representants dels quals se’ls farà una entrevista personal per a determinar el projecte més adequat.
El jurat només valorarà els projectes que compleixin els requisits expressats en el present document.
Es garanteix la confidencialitat de les persones i projectes acollides en el procés de selecció.
Només es farà públic el projecte seleccionat.
El jurat pot declarar la convocatòria deserta.
Es respondran totes les sol·licituds.
5. PRESENTACIÓ
Tota la documentació haurà de ser lliurada i entrada al registre de l'Ajuntament a les Oficines d'Atenció al Ciutadà que trobareu a:
Oficina del Centre (OAC)
C. Narcís Menard, 13-17.
Telèfon: 93 5887000
Oficina Les Torres
Rambleta Joan Miró, s/n (davant edifici Rubí Desenvolupament).
Telèfon: 93 5887000
Horari:
L'horari de l'OAC Centre és de dilluns a divendres de 8.30 a 14 i de 16 a 19 h i dissabtes de 9 a 13 h.
L'horari de l'OAC de les Torres és: els dilluns de 8.30 a 14 i de 16 a 19 h, i de dimarts a divendres de 8.30 a 14h. Dissabtes tancat.
Per qualsevol dubte també us podeu posar en contacte amb nosaltres a l’adreça identitat@ajrubi.cat o cpb@ajrubi.cat :
Àmbit d'Identitat i Projecció Exterior
Ajuntament de Rubí
Telèfon: 93 588 70 00 (ext. 1304)
Menú principal
cercador
Multimèdia
Punt informatiu
manual bones pràctiques
Esbarts
Actualitat agenda
Transparència
Publicacions
Amb la col·laboració del Departament de Cultura