Convocats els V Premis Antoni Carné

Dijous, 30 juny 2022

Es poden presentar candidatures al Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural fins al 6 d’octubre

 

Difondre i prestigiar les iniciatives impulsades per les entitats i persones vinculades al moviment associatiu. Aquest és l’objectiu dels "V Premis Antoni Carné", convocats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS). L’acte de lliurament se celebrarà dissabte 12 de novembre a la Sala Petita del Teatre Kursaal de Manresa.

El guanyador del "Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català" serà recompensat amb 3.000 €. En la deliberació de les candidatures, el jurat valorarà aspectes com la repercussió social de l’entitat, les pràctiques innovadores, la creació de projectes singulars o la capacitat de dinamitzar l’associacionisme cultural.

El "Premi Previsora General al Projecte" reconeixerà una iniciativa de llarg abast impulsada per una entitat: cicle o programa, o bé un projecte de dinamització del patrimoni cultural immaterial. La proposta guanyadora en aquesta categoria serà recompensada amb 1.000 €, el mateix import que es concedirà al guanyador del Premi Arç Cooperativa a l’Activitat, que s'atorgarà a una iniciativa puntual (d'un dia o cap de setmana) que destaqui per la seva repercussió social i capacitat d'innovació.

Com és habitual, les bases també contemplen dues categories honorífiques: el "Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació", i el "Premi Ens de l’Associacionisme Cultural a la Persona", que enguany serà escollit per la Junta Directiva de l’ENS.

Els Premis "Antoni Carné" es convoquen anualment en homenatge a Antoni Carné i Parramon, president-fundador de l’ENS.

Imatge aleatòria