COR DE VELLUT. El Llegat de Jaume Guasch

Dimecres, 1 desembre 2021
L’any 2011 no es va portar bé amb els esbarts dansaires . De manera cruel vam haver d’acomiadar a dos dels més destacats components de la segona generació de directors i coreògrafs del nostre àmbit.
A l’Eduard Ventura el recordàvem fa pocs dies amb la reposició de la seva obra CANIGÓ al Teatre La Sala de Rubí. Correspon ara a l’Esbart Santa Tecla de Tarragona retre reconeixement a qui va ser un dels seus fundadors, director, coreògraf i veritable ànima de l’esbart. En Jaume Guasch, enamorat de la tradició i la festa, va treballar intensament perquè a Tarragona la dansa fos present a tots els àmbits. De manera incansable, el Jaume va anar aportant a l’imaginari festiu i col·lectiu de la seva ciutat un seguit d’elements que l’han enriquit i dels que els tarragonins se’n senten ben orgullosos. Com el mateix Jaume deia: Espero que l’Esbart Santa Tecla no mori mai, òbviament... Però el que si sé que durarà, serà el Retaule i els balls de Festa Major.
Per honorar la memòria del Jaume, l’Esbart Santa Tecla ha produít el documental COR DE VELLUT, el llegat de Jaume Guasch. Dirigit per Sergi Guasch, el documental s’estrenarà el proper
dimecres dia 8 a les vuit del vespre al Teatre Tarragona. La projecció tancarà les sessions especials del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.
Si a La Sala de Rubí ens arribava el mestratge de l’Eduard Ventura, ben segur que al Teatre Tarragona ens arribarà la passió contundent del Jaume Guasch. Mestratge , passió, dèria i enamorament per la nostra dansa tradicional que tenim l’obligació de transmetre a les noves generacions. Ells, l’Eduard i el Jaume, s’ho mereixen i nosaltres ho necessitem.

Imatge aleatòria