Corpus documental de la ciutat de València

Dissabte, 17 octubre 2020

Presentacions 2020. La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria : Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVII) de Raül Sanchis

Presentacions 2020 de l’Esbart Català de Dansaires programa una nova sessió amb la presentació de la darrera publicació feta per l’entitat, l’obra de Raül Sanchis La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria : Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVII), obra que va guanyar l’accèssit al V Premi Rafael Tudó 2018 per a estudis sobre dansa.

La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria. Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVII) és una obra important perquè treballa amb fonts historiogràfiques primàries, fet gens habitual en l'estudi de la dansa, en una etapa que ha estat molt poc estudiada fins a l'actualitat. La seva publicació permet posar a l'abast dels interessats en la matèria i a futurs investigadors el buidat i sistematització de la informació que aquestes fonts contenen.

És un estudi centrat en els autors, les obres i la informació sobre la dansa en el context festiu a València. Fa un recorregut per les entranyes de la història de les mentalitats amb la voluntat de plasmar la importància que la festa i la dansa pública i privada, sense deixar de banda aspectes consubstancials com són el teatre, la música, el joc o l’espectacle.

L’acte tindrà lloc el dijous 22 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala d’actes de La Casa dels Entremesos, comptarà amb la intervenció de Josep Fornés, antropòleg, i de Raül Sanchis, autor de l’obra i es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Esbart Català de Dansaires.

Aforament limitat. Podeu demanar reserva a: info@esbartcatala.org

Imatge aleatòria