Corpus, grup de treball, es presenta

Dissabte, 20 març 2021

Fa un any que vivim atrapats en un espai temporal on sembla no moure’s res. I pels que som amants de la dansa, és com estar ballant una coreografia i que de sobte s’aturi la música. Tu segueixes volent moure el cos però els nostres carrers i places han perdut la festa, la dansa i la cultura. Però aquest silenci i aquesta suspensió del temps també ens ha facilitat altres maneres de seguir en moviment, encara que la música hagi deixat de sonar. Corpus ha nascut en un temps de silenci. Fruit de molts anys de música, festa i dansa. Però amb la intenció d’aprofitar les oportunitats que ens ofereix aquesta pausa estranya. 

Però, què és Corpus? Qui són Corpus?

Corpus és un grup de treball que busca reflexionar, investigar i revisar la dansa tradicional i la cultura popular per dignificar-la i posar-la en valor. És un espai per aturar màquines, per tornar a l’essencial, qüestionar tot allò que forma part de la nostra identitat, sacsejar la pràctica de la dansa tradicional i donar l’espai i el temps necessari per reconstruir les seves mirades cap a l’arrel. 

Al darrere s’amaguen cinc persones apassionades; dansaires des de ben petits, coreògrafs i directors de diversos esbarts que comparteixen experiències i la perspectiva sobre el que hauria de ser el futur de la nostra dansa. Persones amb inquietuds de trobar sentit i coherència al seu treball, a seguir oferint propostes innovadores que neixin de l’arrel i aportin noves visions, impulsant noves activitats,  de ballar i fer ballar, i sobretot de seguir avançant generant un espai per aprendre. 

Corpus és un agraïment a la dansa tradicional, a totes les persones que han estat mestres i els han transmès la passió per seguir buscant nous camins, i a totes les persones amb les que han compartit estones de dansa.  

Ben aviat començaran a compartir propostes però mentrestant, si us sembla interessant això que plantegen us hi podeu acostar a través de les seves xarxes @corpus_dansa o al correu corpusgrupdetreball@gmail.com.