Dansa a les escoles-Blanes 2023

Dimarts, 2 maig 2023
2300 nois i noies de primària de totes les escoles de Blanes participaran divendres 12 de maig a la 6a Cloenda de la campanya “Dansa a les escoles”

- Per primer cop la proposta inclou totes les línies i els cursos de primària (de 1r. a 6è) de totes les escoles de Blanes
- L’activitat porta a les escoles la dansa d’arrel com a eina educativa i lúdica
- 30 d’aquests són els alumnes del centre d’educació especial ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
- L’activitat l’organitza i coordina l’esbart Joaquim Ruyra, que enguany celebra els 60 anys de la seva fundació
Cloenda de la campanya

El divendres dia 12 de maig, a partir de les deu del matí, el passeig de Mar de Blanes s’omplirà dels 2300 nois i noies de totes les escoles de Blanes, dels cursos de 1r a 6è de primària per ballar les danses que han après a classe. La cloenda de la campanya “dansa a les escoles” és la culminació el treball que s’ha dut a terme als centres educatius durant els darrers mesos on els mestres s’han encarregat d’ensenyar-les als nois i noies.
L’objectiu de la campanya té diversos fronts, per un donar a conèixer un patrimoni i les danses tradicionals d’arreu dels Països Catalans. Però alhora donar tot un seguit de material als mestres per utilitzar-ho com a eina pedagògica, ja sigui en el camp de la psicomotricitat, llenguatge musical, llengua i totes les aplicacions imaginables.
Els deu centres que hi prenen part són: Carles Faust, Sa Forcanera, Quatre Vents, Napoleó Soliva, Pinya de Rosa, Mossèn Joan Batlle, Joaquim Ruyra, Cor de Maria i Santa Maria i el Centre d’Educació Especial Ventijol. En aquest cas, a més, es fa una experiència de dansa inclusiva per a nois i noies amb diversitat funcional.
Composicions musicals de nova fornada en directe

Si bé les tonades i melodies que s’utilitzen són de caràcter popular i tradicional, la proposta presenta nous arranjaments musicals que formen part del dossier pedagògic que prepara l’entitat. Tota una posada al dia de les melodies que els nens i nenes ballen. I es fa a partir de nous arranjaments de caràcter més modern, versions totalment contemporànies i a to amb les estètiques musicals d’avui.
La formació musical que interpretarà les peces en directe és una Cobleta creada expressament per a aquest esdeveniment. Una cobla de petit format de prestigiosos músics de l’àmbit d’arrel, sota la direcció de Marcel Casellas i amb l’animador Jaume Barri com a convidat.
La campanya

El desplegament per a donar cobertura a la campanya i la cloenda és un esforç important per a l’entitat Blanenca, ja que representa mesos de treball elaborant els dossiers i material didàctic per als professors, assistència tècnica i acompanyament. Alhora, per a la cloenda, seran més de 40 monitors de l’esbart els que donaran cobertura als nois i
noies, en un espai de més de 2500 m2 on ballaran els 2300 joves. Una activitat que seria impossible sense la necessària col·laboració i implicació de mestres i personal docent
dels centres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, i la seva àrea de cultura.
Blanes, passeig de Mar
Divendres 12 de maig, 10 h
Cloenda de la 6a campanya “Dansa a les Escoles”