DANSAJOVE, UNA NOVA PROPOSTA DE MARBOLENY

Dimecres, 12 juliol 2017
  • Del 13 al 16 de juliol se celebrarà el Dansajove, una proposta d’intercanvi d’experiències entres grups de joves de dansa d’arrel tradicional.
  • 150 joves de Catalunya, País Basc, País Valencià i Múrcia seran els protagonistes d’aquesta primera edició.


El Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny reformula el Dansajove, fins ara inclòs dins la programació de l’Ésdansa, i li dóna identitat pròpia perquè és converteixi en un intercanvi d’experiències entre grups de joves de dansa d’arrel tradicional.

Les Preses es convertirà aquest cap de setmana en un diàleg d'experiències entre diferents grups de joves que treballen en el món de la cultura tradicional i popular, especialment en la dansa. Grups que tenen una visió integral dels joves i no només els entenen com a espai de creació cultural, sinó també com a espai social de treball per a la cohesió i el desenvolupament dels joves. Que aposten per ser un vehicle per a la introducció dels joves a la cultura, però sobretot que veuen la necessitat de desenvolupar un projecte social important que permeti la participació dels joves, la seva integració a la vida comunitària i la presa de responsabilitat en el si del grup.

En aquesta primera edició s’han convidat els grups Kemen Dantza Taldea d’Irun, el Grup de Danses Sargantana de València, el Grupo de Coros y Danzas Niño Jesús del Balate de Múrcia i, l’amfitrió l’Esbart Marboleny.

Per al públic es realitzaran dues activitats:
- Divendres 14 de juliol. 22h. Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses. Gratuït.
Ballada popular. Una oportunitat per a tots per aprendre i ballar danses del País Basc, València, Múrcia i Catalunya a ritme dels grups participants.

- Dissabte 15 de juliol. 22h. Centre cultural de Les Preses. Taquilla inversa.
Actuació dels grups participants al Dansajove 2017: Kemen Dantza Taldea d’Irun, Grup de Danses Sargantana de València, Grupo de Doros y Danzas Niño Jesús del Balate de Múrcia i Esbart Marboleny.

Per a més informació:
Jordi Fosas
marboleny@marboleny.cat / 972693485 / 663817471