Dia de l'Associacionisme Cultural

Dijous, 25 febrer 2016

Des del Departament de Cultura ens animen a que tots els esbarts que puguin participin en el Dia de l’Associacionisme Cultural

La proposta es centre a realitzar activitats de “portes obertes”, és a dir, obertes a tothom bé als nostres locals bé al carrer i així fer present la importància del moviment associatiu cultural. Les activitats que estiguin inscrites al Departament de Cultura tindran difusió a través del web de la Generalitat i dels mitjans de comunicació.

Les inscripcions estaran obertes des de l’1 de març fins el 18 d’abril i es podran realitzar a través d’un formulari des de la mateixa web del Departament (quan estigui operatiu us facilitarem l’enllaç).

Trobareu més informació més avall i aquí

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Jornada portes obertes als equipaments culturals associatius

L'any 2015, a banda de l’acte institucional que es va celebrar el mateix dijous 4 de juny,  va ser el primer any que es va convidar tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer una jornada de portes obertes des del mateix dia 4 fins el diumenge 7 de juny. L’objectiu era acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país. 

Edició 2016:  La propera edició de les Jornades de portes obertes del  DASC es celebrarà des del divendres 3 de juny fins al diumenge 5 de juny de 2016.

 

 

 

Imatge aleatòria