Dia Internacional de la Dansa - Dia de l'Associacionisme Cultural

Dilluns, 1 maig 2017

El darrer cap de setmana d'abril es va celebrar el DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA.

Un dia en que tots els amics de la dansa procuren mostrar el seu treball, procuren que la dansa sorti al carrer i ompli places de moviment, gest, ritme i música. Tan se val que sigui dansa tradiconal, moderna, clàssica o contemporània... Alguna cosa uneix a tots els balladors, es diguin balladors o dansaires.

Ja qui diu que aquesta dia la dansa tradicional no es veu gaire. Que els esbarts sortim poc al carrer per celebrar-la.

Per això us proposem que, si heu fet algun acte per commemorar el Dia Internacional de la Dansa ens ho feu saber i ens envieu alguna fotografia del que heu fet.

Ho podeu fer arribar a agrupament@esbarts.cat

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de les jornades, que enguany van del 2 al 4 de juny i que es celebren des de l'any 2015, consisteixen en dur a terme unes jornades de portes obertes, amb la finalitat d’acostar als ciutadans els ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament, per tal de convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que duen a terme.

Enguany, com a novetat, les entitats han estan convidades a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular en l’assoliment d’un dels objectius estratègics del Govern.

El Departament de Cultura fa difusió de les activitats programades a través dels seus canals habituals. Les activitat es poden consulta també a l'Agenda Cultural filtrant per l'etiqueta DASC2017. Enguany s’han rebut més de cent propostes d’activitats

 http://cultura.gencat.cat/DASC

Imatge aleatòria