El doctor Clotet parlarà sobre la Covid-19, els protocols i la represa de la cultura popular

Dijous, 17 desembre 2020

Com han d’assajar les entitats corals, les bandes, els grups dansaires? Quins han de ser els aforaments de les activitats per garantir la seguretat? O com serà la cultura popular amb els nous escenaris que s’obren amb el procés de vacunació? Aquests són alguns dels interrogants als quals intentarà mirarà de respondre el doctor Bonaventura Clotet, a la xerrada en línia Cantinuem. La cultura popular en temps de pandèmia, que oferirà el dijous 17 de desembre. L’acte, organitzat per la Federació de Cors de Clavé, s’emmarca dins el programa “Cantinuem”, un cicle de xerrades que busca informar del protocol a les direccions musicals dels cors catalans i cantaires i que també reivindicar que la cultura és necessària i segura.

L’activitat es dirigeix a tots els practicants, tant professionals com amateurs, de la cultura popular en els seus diversos àmbits: cantaires i directors de corals, bandes de música, grups de teatre, esbarts i grups dansaires, diables i entitats de bestiari festiu, etc. L’objectiu, explica Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé, “és informar i dotar d’eines als professionals de les diferents disciplines de la cultura popular per afrontar el repte d’una veritable represa l’any 2021 de l’activitat cultural”.

Per això, han convidat el doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l’Institut de la Investigació de la Sida IrsiCaixa, i un dels majors referents en vacunes a tot el món. A la seva xerrada, mirarà de resoldre els dubtes relacionats amb “l’aplicació dels protocols per evitar propagació del virus que fins ara s'han complert, però també sobre els nous escenaris que s’obren amb el procés de vacunació, els aforaments dels espectacles, els assaigs de cultura popular...”, explica Nájera.

Xerrada en benefici de #JoEmCorono

La xerrada tindrà un caràcter benèfic, i per això per inscriure’s es demana una donació (mínim de 5 euros). La recaptació es destinarà íntegrament a la campanya #JoEmCorono, una iniciativa per aconseguir finançament per a projectes de recerca relacionats amb la Covid-19. La campanya està encapçalada per l’equip de metges i investigadors de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra la Sida, que presideix també el doctor Clotet.

L’acte comptarà també amb la participació de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco, qui donarà la benvinguda als assistents, i de Bruno Nájera.

La xerrada serà a les 18 hores i es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Federació.

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.

Cantinuem, reivindicació del cant i la cultura

L’acte forma part del cicle Cantinuem, un cicle de xerrades que la Federació, amb el suport del Moviment Coral Català, impulsa des del mes d’abril, gairebé els inicis de la pandèmia, per tal d’informar del protocol a les direccions musicals dels cors catalans i cantaires però també amb la voluntat de mantenir vives les activitats del món coral. En conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Federació està produint també aquestes xerrades amb els professionals docents de les escoles i instituts de Catalunya amb la doctora Cori Casanova. “Són formacions d’una hora, explica Nájera, on “s'explica el protocol del Moviment Coral Català per a un assaig saludable i els darrers estudis de l’aplicació a formacions corals i instrumentals”.

 (Article extret de: TORNAVEU: ASSOCIACIONISME I CULTURA)