Esbart Marboleny: Nota de premsa

Dimecres, 25 maig 2022

MARBOLENY PRESENTA LA TEMPORADA I ES PREPARA PER LA GIRA D’ESTIU A AMÈRICA CENTRAL I AMÈRICA DEL SUD

  • El proper 4 de juny, coincidint amb Dia de l’Associacionisme Cultural, l’Esbart Marboleny presentarà la temporada en una gran festa oberta a tot el públic
  • Marboleny es prepara per un estiu mogut en què participarà a la gira de la xarxa de festivals CIOFF de Mèxic i al Festival Internacional de Folklore de Passo Fundo de Brasil

 

Les Preses, 20 de maig de 2022. El proper dissabte 4 de juny, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural de les Preses totes les seccions de Marboleny Escola i de l’Esbart Marboleny presentaran la temporada en format espectacle “Danses en ruta”. En aquest espectacle s’hi podran veure tot el recull de repertori que els diferents grups han estat treballant al llarg del curs 2021-2022. Una proposta que pretén posar de relleu la singularitat de cadascun dels territoris que conformen els Països Catalans, la seva gent i les seves tradicions. Farem un recorregut per algunes de les danses més representatives de cada territori començant per la Vall d’Aran, fent diferents parades tot baixant cap al sud en direcció el País Valencià i acabant a les Illes Balears. Les danses seran l'excusa per conèixer millor la geografia del nostre país i la història, perquè en definitiva la cultura és això: el conjunt de tradicions i de formes de vida d'un poble, d'una societat o de tota la humanitat. Explica qui som i d'on venim.

 

Aquesta proposta és un acte obert a tot el públic que seguirà amb una ballada participativa a les 20.30h, un sopar de germanor a les 21h i un concert i ballada popular a les 22.30h. Perquè tenim ganes que esdevingui una gran festa per compartir tots plegats! L’entrada és gratuïta però cal reservar-la a marboleny.cat/botiga El preu del sopar té un cost de 11€ per a adults i 6€ per a infants.

 

Aquesta diada se celebrarà coincidint amb el DASC, Dia de l’Associacionisme Cultural, declarat per la Generalitat de Catalunya per instaurar una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.
GIRA D’ESTIU A AMÈRICA CENTRAL I AMÈRICA DEL SUD
Aquest estiu es presenta mogut per a algunes de les seccions de Marboleny. Després dels dos últims anys havent de suspendre la participació de l’Esbart Marboleny a festivals internacionals ens emociona poder reprendre al 100% l’activitat habitual. En primer lloc, els grups Esclops i Marboleny Jove, formats per a joves de 14 a 19 anys, participaran al Festival Internacional de Folklore de Passo Fundo de Brasil de l’1 al 15 d’agost. El grup representarà Catalunya en un festival que mostra els hàbits, història, geografia, costums de les companyies participants.
Per altra banda, el Cos de dansa, format per balladors i balladores majoritàriament d’entre 20 i 22 anys, participaran a la gira organitzada per la xarxa de festivals CIOFF de Mèxic del 28 de juliol al 14 d’agost. Així doncs el grup participarà al festival “El mundo danza en Tlaxcala” de Tlaxcala, el “Festival Internacional de Folklor de Córdoba” a Veracruz i al “Hueyitlatoani Uniendo al Mundo” a Ciutat de Mèxic.
Aquests viatges per a participar a Festival internacionals són una excel·lent ocasió per a difondre Catalunya al món i una bona oportunitat per crear ponts d’unió entre diferents cultures i llaços d’amistat entre els joves que hi participen. A més, també són la culminació del treball realitzat al llarg de l’any a l’Esbart Marboleny i deixen entre els balladors un bon grapat de vivències grupals d’allò més gratificants.
I A L’AGOST... ÉSDANSA! Del 22 al 28 d’agost a les Preses
VOLS BALLAR AMB NOSALTRES? Si tens més de 4 anys no t’ho pensis més, segur que hi ha una opció que encaixa amb tu! A Marboleny pots començar en qualsevol moment de l’any. Per més informació en trobaràs a marboleny@marboleny.cat
I PER SI EN VOLS SABER MÉS...
El Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny va néixer a Les Preses (La Garrotxa) l’any 1976. La intenció era, i continua sent, treballar per la dansa i la música catalana d’arrel tradicional, incentivant la recerca, la promoció i l’aprenentatge i la formació. I ho fa a través de tres agents adherits al Cercle: el Grup de Recerca Folkòrica de la Garrotxa, el festival Ésdansa i l’Esbart Marboleny, tots tres instal·lats, des de l’octubre del 2006, a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional.