Esbart Rocasagna - 50 anys fent dansa

Dimecres, 7 febrer 2018

El passat dissabte 2 de desembre a les 21h l’esbart Rocasagna de Gelida va oferir a mes de  1000 persones  presents en el Poliesportiu municipal  l’ espectacle “50 anys fent dansa”creat per en Marino Gutiérrez  i en el que  hi van participar mes de 200 dansaires  entre escola de dansa , cos de dansa , actuals dansaires adults , exdansaires  i  col·laboradors. Van interpretar 18 danses , algunes nomes fragments , i vam poder conèixer molts detalls des de la fundació de l’esbart fins ara.

L’espectacle , dividit en dues parts ,va fer un repàs per tot el més  significatiu per la gent que formen o han format part de l’esbart Rocasagna. Es va fer en clau de vivències, emocions i sentiments . Els audiovisuals i les presentacions , donaven pas a les danses escollides per expressar les diferents èpoques. Les anècdotes i bon ambient  van fer brillar per si mateix aquest esdeveniment .

Destaquem que quasi  tot l’espectacle va estar interpretat amb música en viu per les següents formacions : Faktoria Folk ( formació de 10 instruments ) , musics de l’escola municipal de música( saxo i 4 violins i 1 baix ) , i els germans Zarco ( 2 guitarra)  , així com per les magnifiques veus solistes de Núria Pifarrer ( Nèvoa), Dessirée Povedano i Laia Muray.

Cal destacar també la participació del  grup de teatre “ les escoles de Gelida teatre”que van iniciar i cloure  l’actuació amb  un parodia de l’esbart .

Va estar conduit per  12 presentador que van seguir a la perfecció  el guió establert i escrit de manera molt eficient per l’Anna Espinach i en Gil Coma.

Un altre fet singular ha sigut que s’han estrenat danses creades exclusivament per aquest gran esdeveniment . Ens referirem a la rumba / sardana  pel Manel López i la Jessica Gómez junt amb en Marino Gutierrez, el “pas a dos” creat pel Yago Catalinas des de la distancia i el ball explosiu per tancar el festival creat per la Mª Àngels Romeu,la jota creada pel Carles Janer, vaja ...... tots “de la casa”.

I per finalitzar aquesta nota agraïm la presencia del molts  mestres que de manera amistosa i desinteressada ens han aportat el seu mestratge com son : Joan M. Miquel, Jordi Núñez ( director musical i expresident de L’agrupament), Lluis Calduch, Teresa Agustí, Leo Quintana i  Xavier Bagà. I destacar la feina dels directors de cada dansa , com l’Elisabeth Torrents,  Sergio Sarmiento, Eugeni Estrada i de l’actual director del Cos de dansa en Carles Janer.

Tot això conduit pel Marino Gutiérrez i amb un ampli suport de tothom qui forma o ha format part de l’Esbart Rocasagna de Gelida.