Esbart Sant Jordi. Homenatge als 25 anys dansant d'en Dídac Bernardo Cebrián

Divendres, 27 Gener 2023

25 ANY DANSANT
 

El divendres 27 de gener a la sala d’actes del Foment Martinenc de Barcelona, l’Esbart Sant Jordi, va fer una festa per homenatjar els 25 anys dansant del seu dansaire Dídac Bernardo Cebrián.

Va ser una festa sorpresa - ell no s’ho esperava.-, en la qual va estar acompanyat per totes les persones que formant part de l’Esbart i pels seus familiars.

Es va fer un recorregut amb fotos i vídeos per tota la seva trajectòria com a dansaire i mestre.

El Dídac va començar a ballar poc abans de fer 4 anys amb l’escola de dansa i ha anat passant per tots els grups: menuts, infantils, juvenils i, finalment, cos de dansa. A més, durant cinc anys es va fer càrrec del grup de juvenils.

La festa es va iniciar ballant el Patatuf, el seu primer ball, que va ballar amb la seva primera monitora, el Vano i el Ram i la Quadrilla de Martorell, que són les danses amb què es va estrenar en els grups infantil i juvenil.

Possiblement, el moment més emotiu va arribar quan, amb els seus pares, va ballar les Danses de Vilanova.

Algunes components del cos de dansa, de les quals ell havia estat mestre quan eren juvenils, també van contribuir a la festa i li van fer ballar la Bolangera de Manresa.

El president de L’Esbart va fer una glossa sobre la figura del Dídac, destacant el seu compromís i la seva fidelitat envers l’esbart. També van aportar una sèrie de dades relatives a les ballades que ha fet en aquests 25 anys, els llocs on ha ballat i la quantitat danses que ha executat.

La junta de l’esbart li va fer l’entrega d’una almorratxa, per commemorar aquests 25 anys com a dansaire, i els familiars i el cos de dansa també li van fer els seus obsequis respectius.

 La celebració va acabar amb una de les danses que a ell li agrada més ballar: les Gitanes de Rubí.

Finalment, hi va haver un refrigeri i la imprescindible bufada d’espelmes per aquests 25 anys dansant.

Per molts anys, Dídac!