Esbarts i escoles

Dijous, 15 abril 2021

Hem demanat als esbarts que fan o han fet alguna activitat amb col·laboració de les escoles del seu entorn que ens expliquin la seva experiència. Algunes ja les hem publicat anteriorment. Avui els companys de l'esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès ens expliquen la seva experiència. Si teniu alguna mena d'experiència de col·laboració amb escoles, ens la podeu explicar i la publicarem al butlletí.

El nostre esbart cada any col·labora amb l'escola del poble. A l’escola, cada any, posa el nom de les classes el nom de les entitats del poble (ex. La classe de l'esbart, la classe dels bastoners.... En lloc de les típiques classes dels cargols).

Llavors les entitats cada any anem a l'escola, agafem la fila de nens de la classe que correspon a l'esbart, i els fem una excursió al nostre local d'assaig. Un cop allà, primerament els hi presentem la roba que portem, des de les mitges fins a les mitenes... Tot. També tipus de sabatilles, i agafem un vestit de nen i nena i els fem vestir a una parella de voluntaris. 

Posteriorment, els hi ensenyem el ball de cascavells dels petits o el ball del Joan petit quan balla que són molt senzills i s'ho passen molt bé ballant-lo.

I per últim, quan ja estan ben cansats, els deixem esmorzar a la sala. Finalment, són retornats a l'escola i ja han passat 1.30h o 2h de matí amb la nostra entitat. A més a més, els hi donem un dibuix de dos dansaires per a pintar a casa, i aprofitem la ben entesa per repartir folis d'inscripció i informació de l'entitat als pares.

Espero que us hagi servit d'ajuda, 

Moltes gràcies,

ESBART STA. EULÀLIA DE BANYERES DEL PENEDÈS (Baix Penedès) 

Imatge aleatòria