Esbarts Sant Jordi i Joventut Nostra a Eivissa

Dimecres, 12 octubre 2016

L’Esbart Sant Jordi i l’Esbart Joventut Nostra, acompanyats per “Músics pels esbarts” vam participar el segon cap de setmana d’octubre en la XVIena Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa 2016 organitzat per la Colla Sa Bodega d’Eivissa.

Dissabte al matí i després d’haver dormit a Eivissa, ens van fer una visita guiada per les muralles de la ciutat.

A primera hora de la tarda, vam fer un petit tast del nostre folklore a la residència Cas Serres, on després de ballar, vam passar una bona estona xerrant amb els avis i àvies que estaven molt contents d’haver vist els nostres balls i passar una bona estona. Va ser una bonica experiència pels dansaires que van sortir molt contents i emocionats.

Una de les àvies ens va donar a tots els components unes roses fetes per ella on hi posava:

   “Moltes gràcies”

Més tard, i després d’una cercavila, vam ballar a la Plaça Julià Vedrera del barri de Ses Figueretes, amb el mar Meditarrani de fons.

En una plaça plena de gent, vam compartir escenari amb els següents grups:

  • Grup Folklòric Sant Josep de da Talaia (Eivissa)
  • Grupo La Encina (Extremadura)
  • Grup Baladre de Muro, Alcoi (Alacant).

La Mostra va ser molt variada i de molta vistositat i el públic va poder comprovar la varietat de danses de les diferents regions, especialment de la nostra. Els va sobtar l’espectacularitat dels balls i la varietat de vestuari mostrat.

Diumenge a la tarda i degut a la pluja, la mostra que estava prevista fer al Parc de La Pau es va traslladar el Teatre Can Ventura, on van participar els amics del Grup Baladre de Muro i la Colla Sa Bodega, com amfitrions.

Ha estat una molt bona experiència poder veure les diferents danses del grups participants i poder compartir amb ells aquest cap de setmana.

 I el més important per a nosaltres, a part de mostrar les nostres danses, és la unió que es fa com a grup i poder compartir junts més coses que no només ballar sobre un escenari.

Esperem que la trobada del juny 2017 a Barcelona amb la colla de Sa Bodega sigui igual d’especial.

També vam poder tancar pel gener del 2018 una trobada a Muro, amb la gent del Grup Baladre.