Ésdansa 2018

Dimecres, 1 agost 2018

L’ESBART SANT MARTÍ DE BARCELONA I LA BANDA LA LIRA AMPOSTINA PROTAGONISTES DE L’ESPECTACLE INAUGURAL D’ÉSDANSA 2018

Ésdansa se celebrarà del 20 al 26 d’agost de 2018 a les Preses (la Garrotxa). El festival programa al llarg d’una setmana danses d’arreu del món, propostes de creació que parteixen de la tradició i, enguany, espectacles que proposen un diàleg entre dansa i música. Dins el diàleg entre dansa i música us suggerim un espectacle que creiem que pot ser del vostre interès.

ESPECTACLE INAUGURAL D’ÉSDANSA 2018. Contr@band@ proposa un diàleg entre La Lira Ampostina i l’Esbart Sant Martí, entre la música de la banda i les coreografies de l’esbart que, tot i venir de la cultura popular, en rares ocasions es posen en comú. Dos llenguatges artístics que pugen de la mà a l’escenari i posen en evidència la força complementària d’aquestes dues expressions creatives treballades en un mateix espectacle.

Sovint els anys de treball rigorós i l’estima pel que es fa dóna resultats, i aquest projecte n’és una bona mostra. Aquí s’han trobat tres institucions de la cultura tradicional catalana amb un llarg bagatge, que en els seus diferents àmbits s’han dedicat a conservar les nostres tradicions: la Lira Ampostina, l’Esbart Sant Martí de Barcelona i Joan Lluís MoraledaMés informació

I TAMBÉ ET POT INERESSAR...

PARLEM DE... ELS BALLS DE L’AURELI CAPMANY Montserrat Garrich i l’Esbart Català de Dansaires

En motiu de l’Any Aureli Capmany, i per commemorar els 150 anys del seu naixement, oferirem una conferència ballada per il·lustrar la tasca que va dur a terme documentant, recollint, restaurant o publicant balls d’arrel tradicional catalana. A Montserrat Garrich l’acompanyarà l’Esbart Català de Dansaires amb les coreografies que posaran en vida els balls d’Aureli Capmany.

Dilluns 20 d’agost, a les 18.30 h, a l’Espai de dansa d’arrel tradicional. Preu: Gratuït

PARLEM DE...ÉRASE UNA VEZ... Maria Pagès i Esbart Marboleny

En el film d’animació Érase una vez... estrenat l’any 1950 hi van estar implicats alguns dels principals exponents de la cultura d’aquest país. Un d’aquests personatges va ser Manuel Cubeles (1920-2017) que es va encarregar d’introduir en el film les coreografies que paral·lelament estava recuperant amb l’Esbart Verdaguer. Farem un recorregut per la producció d’aquest llargmetratge tan poc conegut per esbrinar com i per què aquesta pel·lícula d’animació va ser molt més que un simple film d’entreteniment.

Dijous 23 d’agost, a les 18.30 h, al Centre Cultural de les Preses. Preu: Gratuït

Consulta tota la programació del festival

US ESPEREM A ÉSDANSA 2018!