Ésdansa: premi Antoni Carné

Dimecres, 26 setembre 2018

ÉSDANSA SURT GUARDONAT DELS II PREMIS ANTONI CARNÉ DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL CATALÀ

El dimarts 25 de setembre a 2/4 de 8 del vespre va tenir lloc l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català al Centre Cultural de Terrassa en què el festival Ésdansa va rebre el premi Previsora General al Projecte de Gran Format.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat organitzadora del certamen, convoca els premis amb l’objectiu de prestigiar el conjunt d’entitats de les terres de parla catalana que treballen a favor de la cultura i el progrés social. Aquests compten amb cinc categories: Premi Arç Cooperativa al millor Projecte (adreçat a iniciatives que no hagin superat els 6.000 € en despeses), el Premi Previsora General al millor Projecte (per a aquelles iniciatives que sí hagin superat aquesta xifra), el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat, Premi Ens a la Persona i Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació.

L’acte, que va ser conduït per l’actor Biel Duran, va està ple d’actuacions de diferents disciplines i va voler tenir molt present al terrassenc Lluís Puig, Conseller de Cultura actualment exiliat a Brussel·les, per la seva gran tasca en l’àmbit de la cultura popular.

Ésdansa rep aquest guardó en un dels seus millors moments i després d’haver tancat una edició de rècord que van poder gaudir més d’11.000 persones. El festival de dansa d’arrel tradicional està més viu que mai, i així ho indica aquest ÉS en present d’indicatiu davant de dansa que representa la filosofia del festival entenent la dansa d’arrel tradicional en present, per ser ballada i ser creada avui. Ésdansa, a més a més, balla i convida a ballar entorn els 360o de la dansa d’arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels esbarts i fins arribar al sector professional de la dansa que crea a partir de la tradició i l’arrel tradicional.