Ésdansa'T rep el premi al Foment de la Participació en la nit dels Premis Ateneus 2015

Dissabte, 19 desembre 2015
Ésdansa 2015

La Federació d’Ateneus premia la tasca de promoció de la dansa i l'intercanvi de cultures dels tallers de l'Ésdansa L'Ésdansa'T, els tallers de dansa tradicional de l'Ésdansa, han rebut el premi al Foment de la Participació dins els Premis Ateneus 2015. Se n'ha destacat la tasca de promoció i difusió de la dansa i l'intercanvi de cultures que s'esdevé a través d'aquesta programació de tallers per adults. S'ha ressaltat també que l'Ésdansa'T esdevé un punt de trobada dins un festival de referència del país, l'Ésdansa, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses. 

El lliurament dels premis va tenir lloc aquest dimecres a la Sala de la Cúpula del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Hi va assistir una delegació de balladors de Marboleny i responsables de l'organització de l'Ésdansa'T. El director de l'Ésdansa, Jordi Fosas, va recollir el premi de la mà de la MH Sra. Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya. Fosas va agrair a la Federació d'Ateneus la convocatòria d'aquests premis, que ajuden a les entitats a difondre la seva tasca. Va aprofitar també per agrair a la Direcció General d'Associacionisme i de Cultura Popular la voluntat d'iniciar, ara fa uns anys, un Campus de Cultura Tradicional, que va animar a l'Ésdansa a apostar per una programació formativa, l'Ésdansa'T, i que ha tingut tan bona acollida en els seus primers quatre anys. Finalment va aprofitar l'ocasió per agrair la implicació dels voluntaris que col·laboren en l'organització del festival, sense els quals seria possible tirar endavant l'Ésdansa'T i, per extensió, l'Ésdansa. 

És la quarta vegada que els Premis Ateneus reconeixen la tasca de Maboleny. La primera vegada va ser al 2008, amb el Premi a la Creativitat en Cultura Popular i Tradicional pel festival Ésdansa, la segona al 2009, amb la mateixa categoria per l’espectacle Aigua, i la tercera va ser el 2012, quan va rebre el Segon Premi a la Innovació pel projecte Espai 2.0. 

Els Premis Ateneus, convocats anualment per la Federació d’Ateneus de Catalunya i que aquest 2015 han celebrat la seva 26a edició, tenen la voluntat de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural. 

Més informació: marboleny@marboleny.cat / www.marboleny.cat / 972 69 34 85