Exposició Esbart Sant Jordi “Vestits per ballar. 50 anys d’indumentària d’un esbart”

Dimecres, 23 desembre 2020
Exposició "Vestits per ballar"

L’Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc de Barcelona inaugura l’exposició “Vestits per ballar. 50 anys d’indumentària d’un esbart” al Centre Cultural La Farinera del Clot

 El pròxim 23 de desembre, l’Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc de Barcelona inaugurarà al Centre Cultural la Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837 de Barcelona) l’exposició “Vestits per ballar. 50 anys d’indumentària d’un esbart”.

 L’exposició presenta una selecció de la col·lecció de nines de l’Esbart amb vestits dels balls més representatius de la seva història. Les 42 nines que formen aquesta col·lecció, mostren la indumentària de 19 balls tradicionals i danses de creació que l’Esbart ha ballat al llarg dels seus 50 anys. Enguany, el grup s’ha ampliat amb una nova parella vestida de "Ballem", coreografia estrenada el 2009, que ha estat un dels balls estrella dels darrers anys.

 A través d'aquestes nines es pot conèixer, no tan sols la història d’un esbart barceloní, sinó també apropar-se a la indumentària tradicional catalana i descobrir els secrets que s’amaguen darrere del vestuari que llueixen balladores i balladors a cada actuació. Així, el visitant podrà fer un viatge per l’evolució del rober d’un esbart dansaire al llarg de la segona meitat del segle XX i fins avui.

 L’Esbart Sant Jordi es va fundar en una casa del carrer Larrad de Barcelona el juny de l’any 1970 gràcies a l’empenta i les ganes d’un grup de joves escindits de l’Esbart Català de Dansaires i sota la il·lusió del que era el seu president, Manel Cebrián i Durbà. Enguany arriba al seu cinquantè aniversari i per celebrar aquesta fita s’havia elaborat un programa d’activitats que havia de durar tot el 2020 i que l’esclat de la pandèmia ha obligat a posposar. Aquesta exposició és l’únic acte d’aquesta celebració que s’haurà pogut dur a terme aquest any.

 La inauguració de l’exposició tindrà lloc a les 7 del vespre, però a causa de les mesures de seguretat per la Covid-19, l’accés a la mateixa estarà restringit a tothom que porti invitació. Malgrat tot, l’exposició es podrà visitar fins al 23 de gener del 2021 de dilluns a divendres de 9 a 21 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. El dia 24 i 31 de desembre l’horari serà de 9 a 15 h.