Finalitza el curs per mestres

Dissabte, 24 març 2018

El dissabte 24 de març va finalitzar el curs per mestres de grups infantils d'esbarts.

24 han estats els assistents que han compartit, durant 7 dissabtes, les instal·lacions de l'Espona de Rubí. En Josep García, La Marina Escoda, La Maria Josep Serra, la Montserrat Burés i en Quim Serra han estat els professors d'aquest curs.

S'ha treballat l'apartat musical, parlant de ritme i pulsacions, de fraseig musical i de com treballar-lo amb infants. També de tècniques de dansa, de punts de dansa catalana així com de tècniques per tocar les castanyoles. No han faltat exercicis per treballar l'escalfament, el coneixement del propi cos i la improvisació.

Una part important ha estat la didàctica de les danses tradicionals i l'anàlisi del repertori més adient per a cada edat.

El curs s'ha complementat amb visites a diferents esbarts per veure l'evolució d'un assaig.

La darrera sessió ha servit per a que els participants, per grups, mostressin com han preparat un assaig: quines parts té un assaig i quin tipus de treball proposen segons l'edat i el moment del curs.

Al finalitzar aquesta darrera sessió s'han repartit els certificats que compten amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Encara no hem pogut fer la revisió, però la primera impressió, tant per part dels assistents com per part del professorat, ha estat plenament satisfactòria.

Des de l'Agrupament d'Esbarts estem plantejant repetir el curs durant els mesos d'octubre o novembre. Ja n'informarem puntualment.