FINALITZA LA PRIMERA EDICIÓ DEL PROJECTE CORRANDA

Dimarts, 22 maig 2018
  •  ESBALLA ha fet ballar avui als 500 alumnes de les escoles de la Garrotxa que han participat en l’experiència pilot del Projecte Corranda.
  • El projecte Corranda tindrà continuïtat en el curs 2018/2019

Les Preses, 22 de maig de 2018. Aquest matí amb el primer ESBALLA ha finalitzat l’experiència pilot del Projecte Corranda que Marboleny ha realitzat durant el curs 2017/2018 a cinc escoles de la Garrotxa: la Bòbila, de Les Preses; Verntallat, de la Vall d’en Bas; Parvulari, de Sant Esteve d’en Bas; Lluís Castells, de Riudaura i Malagrida, d’Olot.

La jornada d’avui ha reunit als 500 alumnes que durant tot tel curs 2017/2018 han participat del projecte. ESBALLA ha començat amb la benvinguda de l’alcalde de Les Preses, el Sr. Pere Vila i amb els alumnes de sisè de les escoles cantant unes corrandes de benvinguda que han donat peu a les ballades tots els nens i nenes: els cicles d’educació infantil, P3, P4 i P5, de les diferents escoles han ballat El peu polidor, el Volta cap aquí i Sant Antoni i el dimoni; els cursos de cicle inicial han ballat el Ball del Nyitus, el Petit Vailet, el Patatuf i el Ball francès; els cursos de cicle mitjà han ballat el Virolet, el ball del Rogle, la Masovera i la Bolangera; i els cursos de cicle superior han ballat la Muntanyeta. La jornada ha finalitzat amb la Farandola de l’Escala ballada per tots els participants.

El Projecte Corranda és la proposta educativa de difusió de la música i dansa d’arrel tradicional a les escoles garrotxines que es fa des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i de l’Esbart Marboleny de Les Preses. Aquest curs 2017/2018 s’ha iniciat el Projecte amb cinc centres escolars, amb prop de cinc-cents participants, que han realitzat un treball continuat durant tot el curs.

Preveiem que a partir de la prova pilot d’aquest curs, el projecte evolucioni, incorporant més escoles que ho desitgin, en el proper curs 2018-2019.

 

Per a més informació:

Jordi Fosas, 663817471