HOMENATGE AL MESTRE JORDI NÚÑEZ

Dissabte, 11 juny 2022
Mestre Jordi Núñez dirigint el Mortitxol

20 esbarts ens vam reunir al Parc del Clot per ballar danses instrumentades pel Mestre Jordi Núñez el passat dissabte 11 de juny a les 6 de la tarda.

El mestre Jordi Núñez porta tota una vida col·laborant amb els esbarts des del vessant musical. Fa més de 60 anys que va dirigir per primera vegada una cobla en una actuació d'un Esbart.

Des de llavors, ha compost, arranjat i instrumentat un gran nombre de partitures per danses. Ha fet una notable feina de recopilació d'instrumentacions i partitures i, sobretot, ha dirigit, i dirigeix, moltes cobles en actuacions dels esbarts.

20 esbarts d'arreu de Catalunya ens vam trobar al Parc del Clot per oferir-li una ballada amb 9 de les danses en què ell hi ha tingut un paper important en la confecció de les músiques. Les danses que es van ballar van ser la Bolangera de Moja, Ball de cintes de Les Preses, Copeo de Manacor, Parado de Valldemossa, Marina de l'Albert Sans, el Ball de Mocador de Bot, el Mortitxol d’Albert Sans, el Ball pla d'Alinyà i les Gitanes de Rubí.

La música va anar a càrrec de la Cobla Sabadell. A l'inici de l'acte, el president de l'Agrupament d'esbarts va interpretar el Ball de l'homenatge. El mestre Jordi Núñez va dirigir el Mortitxol i a la mitja part ens va dedicar unes paraules fent un repàs als seus inicis i a la seva trajectòria.

Després de la ballada, es va fer un sopar de germanor al pati de l'institut Caterina Albert i un ball popular al Foment Martinenc, seu de l'Esbart Sant Jordi de Barcelona.