Homenatge a Jordi Rubio en el seu comiat com a director de l'Esbart Dansaire de Rubí

Diumenge, 30 juny 2024

Jordi Rubio ha deixat la direcció artística de l'Esbart de Rubí després de 19 anys, una posició que prendrà ara Adriana Monté. L'entitat ho ha anunciat aquest dissabte durant el seu habitual espectacle de Festa Major, que ha servit com a homenatge a la trajectòria del coreògraf.

L'espectacle "L'Esbart de Rubí: 100+1, ressons d’un centenari" ha estat l'acte principal de la Festa Major de l'Esbart Dansaire de Rubí, celebrat dissabte a la nit a l'amfiteatre del Castell. Aquesta ocasió especial ha marcat el comiat de Jordi Rubio com a director artístic, després de gairebé vint anys al càrrec, i ha donat la benvinguda a Adriana Monté com a nova directora.

El traspàs de la direcció es va simbolitzar amb un ball d'homenatge de la nova directora a Rubio. Tot i que Rubio deixa el seu rol com a director artístic per permetre nous projectes, continuarà formant part de la junta de l'Esbart. Adriana Monté, amb una diplomatura en Fisioteràpia, ex dansaire de l'Esbart i membre de la junta directiva, es converteix en la segona dona a dirigir l'entitat, després de Teresa Payès el 1955.

L'espectacle, presentat per Isidre Rubio i la periodista Cori Calero, ha estat un homenatge a la trajectòria de Jordi Rubio. Amb música en directe de la cobla La Principal del Llobregat, s'han representat moltes de les coreografies de Rubio, com ara DansaXXI. Durant la seva intervenció, Rubio ha agraït el suport dels seus companys, dansaires i família.