Inventari de danses vives de Catalunya

Dissabte, 25 febrer 2017
 

Des de l’Esbart Català de Dansaires amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya i de La Caixa, hem engegat el projecte de l’Inventari de danses vives de Catalunya (IPCIDV).

Seguint els criteris pautats per l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, hem començat el projecte d’inventariar tots els balls i danses que en aquests moments es ballen al nostre país. Aquest projecte deixarà constància del què ballem avui a Catalunya al llarg del calendari festiu anual i serà presentat oficialment a principis de l’any 2017.

Per aquests motius ens posem en contacte amb vosaltres: primer de tot per presentar-vos aquest projecte i en segon lloc per demanar-vos la vostra col·laboració.

Necessitem la implicació de les persones del territori per poder arribar al màxim de llocs possibles i poder inventariar els balls i les danses de la millor manera possible. Les fitxes d’aquest inventari són consultables a la web que ja és operativa en aquests moments:

http://dansesvives.cat/

A l’Inventari de Danses Vives de Catalunya hi pot col·laborar tothom que vulgui, siguin balladors, mestres de dansa, mantenidors, responsables de coordinar algun aspecte d’un ball o que el coneguin,  aportant dades, imatges o qualsevol tipus d’informació sobre un ball.

Per facilitar-vos la feina i com a guia de les informacions que necessitem per complementar les fitxes de l’Inventari hem elaborat un qüestionari que trobareu al final d’aquest document i que us agrairíem que ens reenvieu a l’adreça electrònica        dansesvives@esbartcatala.org

La vostra aportació constarà com a col·laboradors del projecte a la web de l’Inventari.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!.

Esbart Català de Dansaires

Montserrat Garrich. Vocal d’Arxiu i Biblioteca

Raimon Casals. Tècnic de l’Inventari de danses vives de Catalunya