La dansa a l'escola. El mestratge de Joan Serra

Dimecres, 25 maig 2016

Nova presentació d'un llibre imprescindible i un espectacle molt recomenable.

En aquest llibre en Joan Figueres Bautista ha fet l'esforç de recollir i endraçar molt del material que en Joan Serra tenia a casa seva. També material que en Joan Figueras a trobat en altres indrets, a més del recull de persones properes al coreògraf.

Es podia aproximar a la figura d'en Joan des de diferents mirades però l'autor s'ha centrat en el mestre i pedagog recollint moltes de les aportacions que en Serra va fer en la llarga trajectòria com a mestre des de nens ben petits, a les escoles bressol fins a mestre de mestres en el curs de grau en dansa. Passant per les experiències del Sac, el Galop, l'Escoleta de Bellaterra, l'Esbart Sant Cugat i moltes d'altres. A destacar l'apartat on ens parla de les influències que ha rebut de persones com Delfí Colomé, Manuel Delgado, Cesc gelabert o Haruchika Noguchi.

Al final del llibre ens deixa un enllaç a un recull de vídeos dignes de ser visionats.

Un llibre imprescindible per tots aquells que vulguin aprofundir en l'ensenyament de la dansa.

El llibre, que té el suport del Departament de Cultura i de l'Obra Social de "La Caixa" ha estat editat per Rosa Sensat.

Després de la presentació que es va fer a Sant Estve de Palautordera, el dia 10 de juny, a les 20h es fa una nova presentació al Centre Artesà Tradicionàrius. La presentació ve acompanyada de l'estrena de l'espectacle SOLS, amb en Carles Belda i en Jordi Rubio.

web del tradicionàrius