La Llançadora, Premi Ateneus 2023

Dimecres, 13 desembre 2023

La Llançadora, la xarxa de dansa d'arrel de la Catalunya central, ha estat guardonada a la nit dels Premis Ateneus 2023. L'entitat sociocultural ha estat premiada amb el premi Foment de la participació pel seu espectacle Fiblades, que dona visibilitat, a través de la dansa, a la memòria històrica referent a les condicions laborals de les antigues colònies tèxtils des d’una perspectiva de gènere.

L’objectiu de l’espectacle -representat per dansaires de l’Esbart Sant Jordi de Gironella, l’Esbart Dansajove de Navàs i l’Esbart Vila de Sallent- és generar consciència històrica sobre les colònies tèxtils de Catalunya i la situació de la dona en aquestes colònies, fomentar la vinculació amb el territori apropant aquesta història a l’audiència, promoure la participació entre diversos pobles, viure i mostrar la cultura popular d’una manera innovadora en xarxa, i incloure un nivell pedagògic i comunitari a través d’activitats participatives.

(Text estret de Regió 7)

Des de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires volem felicitar fermament als participants d'aquesta iniciativa que és diu La Llançadora. Esteu fent moly bona feina. Enhorabona.