LA REVISTA "CULTURA", EDITADA PEL DEPARTAMENT DE CULTURA I MITJANS DE COMUNICACIÓ INICIA LA SEVA CINQUENA ÈPOCA

Dimarts, 3 octubre 2023

El dijous 13 de desembre, i dins l'àmbit del seminari "De l'aplec sardanista al Sònar: la cultura popular catalana, avui" es va presentar i oferir als assistents l'exemplar número 1 de la nova etapa de la revista "Cultura" dirigida per Sebastià Alzamora.

El contingut, format pel conjunt d'articles de firmes tan reconegudes i expertes com les de Marc Augé, Salvador Giner, Bienve Moya, Ramon Fontdevila, Jordi Busquet, Jordi Bertran, Manuel Delgado, Lluís Cabrera, Vicenç Villatoro, Patrícia Gabancho, Lluís Gendrau, Jordi Bianciotto i Mònica Terribas, porta el mateix títol que el seminari convocat. Sebastià Alzamora va anunciar que per cada nova aparició d'un exemplar es convocaria un seminari adient al tema monogràfic tractat. Tot i que els ponents del seminari no es corresponien amb els autors dels articles, el resultat és molt profitós per a tots els interessats en la cultura popular.
Per tal d'apuntar-ne els continguts, en copiem aquí la presentació: "La necessària reinvenció de la cultura popular catalana no pot tendir al manteniment d'unes suposades essències tipificades i estàtiques, sinó a l'absorció i inclusió de nous elements dins un sistema obert i alhora sòlid i ben articulat, en correspondència amb una identitat nacional, aquesta sí, específica i inequívoca."
La publicació costa 5 € i es pot trobar a les llibreries de la Generalitat.