L'Agrupament a la Fira de Manresa: col·laboració amb Marcel Casellas

Divendres, 2 setembre 2016

Des de l'Agrupament creiem que és feina dels esbarts popularitzar la dansa tradicional i popular catalana. I això ho fem amb les nostres ballades a plaça o en teatre, tant si són ballades amb danses tradicionals o amb danses de creació d'arrel tradicional. Ens agrada omplir les places i els teatres de públic veient les nostres danses.

Però també té sentit popularitzar les danses fent que el públic les balli. Ens agrada omplir les places o els teatres de gent ballant danses populars.

En aquest sentit hem iniciat una col·laboració amb en Marcel Casellas i la Cobla de Sons Essencials. Ells presenten a la Fira de Manresa Nit de ball folk/Nit esporógena, un seguit de peces ballables: ball pla, contrapàs, jota, rumba... Seria fantàstic que mentre ells toquen, un munt de gent balles aquestes peces. 

Però, com es balla un ball pla? Com es balla un contrapàs?

Els esbarts sabem com es balla el ball pla d'Alinyà o el contrapàs de Sant Genís, però com es poden ballar aquestes músiques de forma improvisada? Com es pot ballar un ball pla o una contradansa, una rumba o una jota?

Aquí ve la col·laboració de l'Agrupament.

El concert de la Cobla de Sons Essencials serà el dia 8 d'octubre al vespre. Doncs al matí del mateix dissabte volem organitzar un taller per veure, jugar, practicar, improvisar... com es poden ballar. 

Falten dies i en el proper butlletí del mes d'octubre us facilitarem informació mes detallada, però ens agradaria que us anéssiu apuntant la data del 8 d'octubre al matí i que ho comentéssiu amb els vostres balladors.

Imatge aleatòria