L'Esbart Laurèdia a Sanremo

Dilluns, 2 abril 2018

L’esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) ha participat en el Festival Internacional de Folklore Sanremo 2018 Dancing Europe.

Un total de 38 dansaires de les seccions de Cos de dansa, Cos de dansa jove, Bastoners i Veterans de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria han participat en el Festival Internacional de Folklore Sanremo 2018, a Itàlia, que s’ha celebrat del 24 al 28 de març de 2018.
En l’esdeveniment hi han participat un total de deu grups d’arreu d’Europa: Polònia, Noruega, Estònia, Anglaterra, Austria, Eslovènia, Rumania, Hungria i Andorra.
Hem tingut l’oportunitat d’actuar a Sanremo, Diano Marina i també al bulevard de la Croisette de la ciutat de Cannes, així com visitar les ciutats de Niça, Eze i el Principat de Mónaco.
La nostra entitat ha ofert un programa de danses andorranes amb coreografia de l’actual director Jaume Torra, que ja porta deu anys al capdavant:
- “El Porrer de Sant Julià de Lòria”, estrenat l’any 2011 i emmarcat en l’espectacle “Joan Amades, la memòria del poble”. Amb arranjament musical encarregat al grup folk “El Pont d’Arcalís”. Amb aquesta dansa, l’Esbart Laurèdia va guanyar el primer premi al II Concurs de Dansa Catalana de Prada de Conflent el maig del 2017.
- “Una altra ronda”, l’última estrena del grup de Bastoners. Amb música de Roba Estesa, darrerament guanyadores de tres premis Enderrock. És una coreografia fresca, ràpida i engrescadora, que juntament amb la lletra de la cançó ens evoca a la festa major laurediana.
- “Balls de les Valls”, interpretat pel grup de Veterans, és una suite de danses populars del Pirineu amb tot el regust de la vida senzilla de la gent de muntanya, entre elles l’Esquerrana d’Andorra.
Els objectius de l’entitat laurediana amb la participació en aquest festival ha estat promocionar i exportar la cultura andorrana a través de les danses que formen part del seu repertori i establir vincles amb els grups folklòrics d’altres països.