Lliurament 1rs premis Joan Burés i Vidal

Diumenge, 30 abril 2023

Aquest 29 d'abril passat (Dia Internacional de la Dansa) a Sant Fruitós de Bages es van concedir els 1rs premis Joan Burés i Vidal, convocats per l’Esbart Som Riu d’Or. La creació d’aquests premis s’emmarca en els actes de celebració del 5è aniversari d0aquest esbart.

Com ja hem comentat en altres articles la intenció d’aquests premis és triple: Primer, donar a conèixer la figura del Joan Burés i Vidal. Molt conegut a les terres del Bages, però poc conegut fora d’aquesta comarca. En segon lloc premiar una coreografia de nova creació a partir de l’arrel tradicional o la recuperació d’una dansa. I en tercer lloc estimular la recerca en propostes pedagògiques per apropar la dansa tradicional catalana a les escoles de primària i secundaria del nostre país.

Els guanyadors d’aquest primers premis Joan Burés i Vidal són:

Coreografies:

Als coreògrafs Rosa Maria Herrador i Jaume Torra, per la reinterpretació del Contrapàs d’Andorra.  Anomenat “Contra-passos”, presentat per l’Esbart Laurèdia d’Andorra

Finalistes en l’apartat de coreografies: Alba Llobet, amb “Prada”, una proposta inèdita sobre música tradicional Catalana, presentada per Bitrac Dansa d’Igualada i Miquel Ramon i Vidal amb la proposta de nova creació tant coreogràfica com musical “La Xarxa” presentada per l’esbart Egarenc de Terrassa.

Propostes didàctiques:

El projecte anomenat “Miniatures Catalanes” de Gerard Calderó i Morera i Albert Palau i Subirà

Finalistes: La Programació de Danses Tradicionals Catalanes a Educació Infantil i Primària de l’Escola Montserrat de Sant Salvador de Guardiola, impulsat pel professorat de l’escola; El projecte “Molinet” de dansa d’arrel tradicional als centres educatius públics d’Eduard Masdeu Yélamos.

Fotografies cedides per Anna Juberó.