LLIURAMENT DELS PREMIS ATENEUS 2007 EL DIMARTS 11 DE DESEMBRE DE 2007 A BARCELONA

Dilluns, 20 maig 2024

Els premis reconeixen la tasca realitzada durant l'any per les entitats culturals catalanes. L'acte, obert al públic, tindrà lloc a les 20 h a l'Espai Francesca Bonnemaison, de la Diputació de Barcelona, c/Sant Pere Més Baix 7, de Barcelona.

imatge

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) lliurarà el proper dimarts 11 de desembre , els Premis Ateneus 2007 per reconèixer la tasca realitzada durant l'any per les entitats culturals catalanes.

Confirmar l'assistència a la FAC (93 268 81 30, ateneus@ateneus.cat)

S'hi coneixeran les candidatures guanyadores per les diferents categories obertes i s'hi entregaran els diplomes commemoratius a les entitats federades que han celebrat aniversaris importants durant aquest any. Així mateix, es comptarà amb les actuacions de la Coral Primavera per la Pau , Premi Ateneu 2006 a la creativitat en música, i de la Companyia de Dansa Vola Colom , del Cercle Catòlic de Gràcia de Barcelona. Ambdues seran una bona mostra de les activitats que realitzen les entitats federades.

El jurat, format per persones externes a la FAC, de reconeguda trajectòria en els àmbits associatiu i cultural, l'integren la exdirectora de Torre Jussana i actual responsable de l'acció social d'Abacus, Victòria Civit; l'exconseller de Cultura, Ferran Mascarell; la periodista experta en temes culturals, Rut Martínez i el gerent de la Fira Mediterrània de Manresa, Francesc Melià . Enguany s'ha augmentat la dotació dels guardons fins a 9.000 euros.

És premiaran les següents categories:

Premi als mitjans de comunicació d'associacions culturals . (Guardó i 1.500€)
Premi a la creativitat en arts escèniques. (Guardó i 1.500€)
Premi a la creativitat en música . (Guardó i 1.500€)
Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional. (Guardó i 1.500€)
Premi a la innovació . (Guardó i 1.500€)
Premi a l'activitat sociocultural. (Guardó i 1.500€)

Reconeixements:
Premi als mitjans de comunicació professionals (Guardó)
Premi a la trajectòria individual . (Guardó)

El llistat de candidatures finalistes es pot consultar a la secció de www.ateneus.cat dedicada als Premis Ateneus

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) convoca anualment, des de l'any 1989, els Premis Ateneus amb l'objectiu de reconèixer la creativitat, l'originalitat, la qualitat i l'esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l'associacionisme cultural.

La (FAC) és una entitat de segon grau que aplega prop de 140 associacions culturals repartides per tot el territori català que, al seu torn, agrupen més de 75.000 associats. La FAC treballa des del 1983 per fomentar la proposta cultural i associativa d'Ateneus, Societats Culturals, Casals, Centres, Agrupacions Culturals, etc., un teixit associatiu estès pel territori amb un model propi, que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària i de clara vocació pública. La FAC és membre fundadora de l'ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA.

La Federació d'Ateneus de Catalunya també ofereix a les entitats formació de qualitat i serveis de tot tipus, a més de promoure el reconeixement polític i social de la seva tasca.

Per a més informació:
Federació d'Ateneus de Catalunya
.
Tècnic de Comunicació: Joan Vilaplana
93 268 81 30 - 660 91 55 07 o bé ateneus@ateneus.cat