Locus amoenus

Dimecres, 15 febrer 2023
L’Esbart Català de Dansaires de la mà de Rufaca Folk Jazz Orchestra i l’IEA Oriol Martorellestà treballant en el projecte Locus Amoenus: més enllà de la Tradició.
Un espectacle on a partir de la música i la dansa tradicional entesa i representada com a tal evoluciona cap a la transformació i interpretació des de la dansa contemporània i el jazz en format de Big Band. Aquest espectacle es desenvolupa des del concepte i tractament de la música tradicional del compositor i arranjador Sergi Vergés, assessorat pel director musical de l’Esbart Català, Joan Gómez, tot buscant conceptualitzar un espectacle que a partir de la dansa tradicional pugui descobrir nous camins d’expressió sense perdre, tal com planteja la música, ni el caràcter d’arrel ni la identitat dels actors.
El treball conjunt de la directora de l’Esbart Català de Dansaires, Anna Bigas, i del coreògraf i professor de l’IEA Oriol Martorell, Jacob Gómez, complementaran el treball musical, creant l’espai coreogràfic de la dansa des del vessant tradicional i contemporani. Les 11 danses tradicionals que integren el projecte estan introduïdes per un preludi inspirat en el Toc d’Inici de la ciutat de Barcelona, amb el qual es vol homenatjar el nostre amic Jordi Fàbregues.
Locus Amonenus: més enllà de la tradició, fa més de dos anys que porta macerant-se i preparant-se per poder entrar al forn el pròxim 4 i 5 de març, amb la gravació de la música de l’espectacle i un tast de danses. En aquest espai de temps ha rebut la Beca ciutat de Barcelona 2021 i ha estat escollit entre els projectes a acompanyar dins del Pla Impuls que gestiona la Fira Mediterrània.

La proposta arranca juntament amb una campanya de micromecenatge que permetrà participar presencialment i sensorialment a la gravació del disc de dansa tradicional i Rufaca a La Sala d'Òrrius el pròxim 4 i 5 de març, dues a la tarda de dissabte i dues al matí de diumenge. L’enllaç per accedir a la campanya de mecenatge i a l’enregistrament és:
 
L'enregistrament del disc i vídeo promocional de l'espectacle Locus Amoenus es farà en directe i amb públic a sala per a què la sensació immersiva a la música i la dansa tradicional i la seva interpretació pel jazz i la dansa contemporània. La Sala d’Òrrius es convertirà en una sala de recerca i estudi de gravació el pròxim 4 i 5 de març.
 
Joan Gómez
Director musical
Esbart Català de Dansaires